BREAKING NEWS
latest

10 Μαΐου, 2017

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΕΘΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ!


Παραθέτουμε τις Βασικές Πολιτικές  Θέσεις του κόμματος ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ σε θέματα Άμυνας, Ασφάλειας και Εθνικών Θεμάτων.

1.    Εθνική Κυριαρχία.

α.       Εξασφάλιση των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων (εθνικά σύνορα, εναέριος χώρος, χωρικά ύδατα, ΑΟΖ).

β.       Ανάκτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων που απωλέσθηκαν με την υπογραφή των μνημονίων.

γ.        Αναπροσανατολισμός της χώρας σε μεγαλύτερη πολιτική και οικονομική αυτάρκεια, εκμεταλλευόμενοι το σύνολο των εθνικών δυνατοτήτων, και έξοδος από την κατάσταση εθνικής επαιτείας νέων δανείων στην οποία έχουμε περιέλθει.

δ.        Επαναδημιουργία του εθνικού κράτους, με βασικά στοιχεία τη γλώσσα και τον πολιτισμό,  και εκμετάλλευση της συμμετοχής μας στους υπερεθνικούς οργανισμούς, ακόμη και μέσα στις σύγχρονες παγκοσμιοποιημένες διεργασίες, προς εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος.

Πατρίδα - Ελλάδα

α.       Αποκατάσταση της συκοφαντημένης φιλοπατρίας και των αξιών του ελληνισμού, καθώς και του σεβασμού των θεσμών, ως θεμελιωδών αρχών της διαχρονικής ύπαρξης του έθνους.

β.       Εγκατάλειψη του ανυπάρκτου δόγματος ''δεν διεκδικούμε τίποτε'' και δυναμική διεκδίκηση, σε όλα τα επίπεδα, των δικαίων του ελληνισμού στις πανάρχαιες κοιτίδες του.

γ.        Ανάδειξη της οικουμενικότητας του ελληνισμού, μέσω της διαχρονικής προσφοράς του στο ανθρώπινο γένος.

Εξωτερική πολιτική.

α.       Χάραξη εξωτερικής πολιτικής πάντοτε με γνώμονα το μέγιστο δυνατό εθνικό συμφέρον.

β.       Ανάληψη ουσιαστικών πρωτοβουλιών ώστε να καταστεί η χώρα πόλος ειρήνης, ανάπτυξης και συνεργασίας στα Βαλκάνια και στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Μεταναστευτικό.

α.       Άμεσο κλείσιμο των συνόρων (χερσαίων και θαλασσίων) για αποφυγή εισόδου λαθρομεταναστών στη χώρα.

β.       Καταγγελία της απαράδεκτης συνθήκης ''Δουβλίνο ΙΙ'' με την οποία εγκλωβίζονται στην Ελλάδα εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες.

γ.        Άμεση επαναπροώθηση των παρανόμων μεταναστών στις χώρες τους, για αποφυγή της επιχειρούμενης εθνικής και θρησκευτικής αλλοίωσης της πατρίδας μας.

δ.        Αυστηρός επανέλεγχος  και παροχή προσωρινής και μόνο παραμονής και ελληνικής εκπαίδευσης των τελικά αποδειχθέντων νόμιμων μεταναστών και προσφύγων, με παράλληλη δημιουργία συνθηκών επιστροφής στις χώρες τους.

ε.        Απαίτηση από τους παραμένοντες νόμιμους μετανάστες και πρόσφυγες να σέβονται την εθνική, ιστορική και θρησκευτική ιδιοπροσωπεία των Ελλήνων. Όποιοι δεν την σέβονται απελαύνονται.

στ.      Νέος νόμος περί ιθαγένειας που θα την ξεχωρίζει απόλυτα από την υπηκοότητα, έτσι ώστε Έλληνες να θεωρούνται μόνον όσοι έχουν ελληνική καταγωγή. Όσοι εκ των υπολοίπων αποδεικνύουν με τη στάση ζωής τους ότι αξίζουν την τιμή αυτή, θα δύνανται να λαμβάνουν την ελληνική υπηκοότητα.

ζ.        Σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πραγματικά κατατρεγμένων ανθρώπων από τη δίνη των πολέμων, με παράλληλο σεβασμό των συμφερόντων των νόμιμων κατοίκων της χώρας.

η.       Μελέτη και χάραξη σωστής μεταναστευτικής πολιτικής ανάλογα με τις δυνατότητες της χώρας μας και με γνώμονα την αποφυγή αλλοίωσης του ελληνικού πληθυσμού.

 Ένοπλες Δυνάμεις.

α.       Αναβάθμιση των ενόπλων δυνάμεων, σε προσωπικό και μέσα, ούτως ώστε να διασφαλίζεται απόλυτα η εθνική κυριαρχία και η προώθηση των εθνικών συμφερόντων.

β.       Αναβάθμιση και εκμετάλλευση των εθνικών δυνατοτήτων παραγωγής πολεμικού υλικού σε δημόσιο (ΕΑΣ, ΕΑΒ κλπ) και ιδιωτικό (ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες) επίπεδο, για μείωση του κόστους των εξοπλισμών, δημιουργία θέσεων εργασίας και δυνατότητα εξαγωγών σε άλλες χώρες, με αντίστοιχη εισροή κεφαλαίων.

γ.        Αποκατάσταση του κύρους, του ηθικού και της αξιοπρέπειας των Ενόπλων Δυνάμεων και εστίαση των καθηκόντων τους στον θεσμικό τους ρόλο.

δ.        Επανασύνδεση της μισθοδοσίας των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων με αυτή των δικαστικών.

Εσωτερική ασφάλεια - Δημόσια τάξη.

α.       Ενίσχυση των Σωμάτων Ασφάλειας, με προσωπικό, μέσα και υλικά, έτσι ώστε να εξασφαλίζουν απόλυτα την δημόσια τάξη και να εγγυώνται την εσωτερική ασφάλεια της χώρας.

β.       Αποκατάσταση του κύρους, του ηθικού και της αξιοπρέπειας των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας και εστίαση των καθηκόντων τους στον θεσμικό τους ρόλο.

γ.        Επανεξέταση των αποδοχών των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας, έτσι ώστε να διαβιούν με αξιοπρέπεια και να εκτελούν απερίσπαστα την αποστολή τους.

Εθνικά θέματα.

           Θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά με τους γείτονες μας. Η φιλία όμως των λαών προϋποθέτει την ειλικρινή προσέγγιση και την αποδοχή της αλήθειας εκατέρωθεν.

           Απαιτούμε λοιπόν από τους γείτονές μας να σεβαστούν τους διεθνείς κανόνες, τις διεθνείς συνθήκες, τα δικαιώματα των ελληνικών μειονοτήτων, την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας, καθώς και ότι προσέφερε η χώρα μας στην ανάπτυξη και την δημοκρατική πορεία αυτών.

           Προβάλλουμε συνεχώς τις θέσεις μας επί των εθνικών μας θεμάτων τόσο στο εξωτερικό, με τις αντίστοιχες υπηρεσίες του  υπουργείου εξωτερικών και με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του υπουργείου πολιτισμού, όσο και στο εσωτερικό μέσω των τουριστικών επιχειρήσεων και των πολιτιστικών χώρων μας.

α.      Τουρκία.

Η Τουρκία πρέπει:

(1)      Να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο, να αποσύρει άμεσα τα στρατεύματά της από την Κύπρο και να αποδεχτεί μια δίκαιη, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και τις αποφάσεις του ΟΗΕ, λύση του κυπριακού ζητήματος.

(2)      Να ξεχάσει κάθε ιδέα διεκδίκησης στο Αιγαίο και να σεβαστεί τις διεθνείς συνθήκες για το δίκαιο της θάλασσας και τον εναέριο χώρο.

(3)      Να αφήσει κατά μέρος τα ύπουλα παιχνίδια στη Θράκη, όπου χριστιανοί και μουσουλμάνοι Έλληνες ζουν ειρηνικά.

(4)      Να αναγνωρίσει άμεσα την οικουμενικότητα του Πατριαρχείου, να ανοίξει τη θεολογική σχολή της Χάλκης και να αποδώσει όλα όσα παρανόμως απέσπασε από την ελληνική ομογένεια.

(5)      Να αποδώσει την Αγία Σοφία στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, ως Ιερό Ναό-σύμβολο της Ανατολικής ημών Ορθοδόξου Εκκλησίας.

(6)      Να αναγνωρίσει τα δικαιώματα των εθνικών, θρησκευτικών και λοιπών μειονοτήτων που ζουν στην επικράτειά της.

β.      Σκόπια.

(1)      Δεν αναγνωρίζουμε καμία ονομασία, που να περιέχει τον όρο Μακεδονία.

(2)      Επιβάλλεται τα Σκόπια να επανέλθουν στην πρότερη  (προπολεμική) ονομασία τους ως Δημοκρατία του Βαρδάρη και να διαγράψουν τις αλυτρωτικές βλέψεις και τις λυτρωτικές πρακτικές τους.

γ.      Αλβανία.

Η Αλβανία οφείλει να ευγνωμονεί την Ελλάδα αιωνίως για την ανάστασή της, όταν κινδύνευε να διαλυθεί, και επιπλέον:

(1)      Να σεβαστεί πλήρως τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας, σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες. 

(2)      Να εγκαταλείψει τις απαράδεκτες θέσεις σχετικά με τους Τσάμηδες και τις κωλυσιεργίες για την κοινή αναγνώριση της ΑΟΖ. Σε αντίθετη περίπτωση, άμεση διεκδίκηση αποζημιώσεων για τα εγκλήματα των δοσίλογων Τσάμηδων, συνεργατών των Ιταλών και Γερμανών, κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μουσουλμανική μειονότητα Θράκης

α.       Οριστική απεμπλοκή της Τουρκίας από την μειονότητα των ελλήνων μουσουλμάνων της Θράκης. Κλείσιμο του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, εφόσον με τη στάση και τις δραστηριότητές του επιμένει να εκφεύγει των προβλεπομένων από τη Συνθήκη της Λωζάννης.

β.       Καθολική και ισχυρή στήριξη όλων των μουσουλμάνων σε όλους τους τομείς, με παροχή ελληνοκεντρικής παιδείας και απόδοση δικαίων στην εκπαίδευση, ανάλογα με την προέλευσή τους (Τουρκόφωνοι, Πομάκοι, Ρομά).


« PREV
NEXT »

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ