ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Θέσεις και για γυναίκες ΕΠΟΠ στην Εθνική Φρουρά

Διαδώστε το

Το Υπουργείο Άμυνας θα προβεί στην προκήρυξη ενός νέου διαγωνισμού για πρόσληψη 500 επαγγελματιών οπλιτών, μεταξύ των οποίων αυτή την φορά θα είναι και γυναίκες. Επίσης, θα γίνει καταρτισμός και ενός νέου καταλόγου επιλαχόντων.

Παράλληλα, δικαίωμα συμμετοχής στο νέο διαγωνισμό θα έχουν και εθνοφρουροί οι οποίοι υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία με ημερομηνία απόλυσης τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Οι όροι συμμετοχής στον διαγωνισμό για τους ΣΥΟΠ πρόκειται να είναι γενικώς οι ίδιοι όπως και με την πρώτη προκήρυξη, ωστόσο θα ισχύσουν διαφορετικά κριτήρια αναφορικά με τις γυναίκες υποψήφιες αναφορικά με τα σωματικά τους προσόντα. Εξάλλου, όπως αναφέρεται και στην εφημερίδα “ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ”, η νέα προκήρυξη θα αφορά στην πρόσληψη επαγγελματιών οπλιτών μόνο στις φρουρές προτίμησης που υπάρχει ανάγκη, ώστε να μην τοποθετηθούν οι στρατιώτες μακριά από τους χώρους διαμονής τους, ενώ το ΥΠΑΜ έχει προβεί σε προετοιμασία όλων των σχετικών εγγράφων με τις ημερομηνίες κατά τις οποίες θα διεξαχθούν οι σωματικές και ιατρικές εξετάσεις των νέων υποψήφιων ΣΥΟΠ.

Στον πρώτο διαγωνισμό που διεξήχθη είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον 5.005 υποψήφιοι. Μετά τις σωματικές και ιατρικές εξετάσεις προσλήφθηκαν 3.000, ενώ 651 παρέμειναν στον κατάλογο των επιλαχόντων. Τελικά, προσλήφθηκαν όλοι από τον κατάλογο των επιλαχόντων, καθώς ορισμένοι από τους πρώτους 3.000 δεν αποδέχθηκαν εν τέλει την θέση, ενώ άλλοι πάλι εγκατέλειψαν, ως είχαν το δικαίωμα να πράξουν κατά τους πρώτους έξι μήνες της υπηρεσίας τους.

Πάντως, τόσο το Υπουργείο Άμυνας όσο και το ΓΕΕΦ αξιολογούν με θετικό πρόσημο τη μέχρι τώρα πορεία του νεοσύστατου θεσμού, γι’ αυτό προχωρούν σε βήματα ενίσχυσης με περαιτέρω Συμβασιούχους Οπλίτες.
Ακολουθεί ένα βίντεο από το ΓΕΕΦ με τις πρόσφατες ασκήσεις της Εθνικής Φρουράς:


www.newsit.com.cy

Διαδώστε το

ΑΜΥΝΑ

Θέλεις τα νέα του enoplos.gr στο E- mail σου? ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!