ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗ ΔΕΗ! Άρον – άρον στο Αμύνταιο ο πρόεδρος της

Διαδώστε το

Μεγάλη κινητοποίηση προκάλεσε η αποκόλληση τεράστιων μαζών εδάφους και η μετακίνησή τους σε απόσταση τουλάχιστον 40 μ., στη μεγάλη κατολίσθηση που έγινε σήμερα  στο ορυχείο Αμυνταίου του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας.

Οι μάζες καταπλάκωσαν και κατέστρεψαν ολοσχερώς τρεις γιγάντιους καδοφόρους εκσκαφείς, ενώ κινδυνεύει με καταστροφή και ο τέταρτος εκσκαφέας καθώς το φαινόμενο βρίσκεται σε σε πλήρη εξέλιξη. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η διεύθυνση του Λιγνιτικού Κέντρου είχε φροντίσει τις προηγούμενες ημέρες να αποκλείσει το χώρο από κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα και έτσι ευτυχώς δεν κινδύνευσαν ζωές.

Πάντως, για λόγους ασφαλείας εκκενώθηκαν 7-8 σπίτια του παραπλήσιου οικισμού Αναργύρων, τα οποία βρίσκονται από την πλευρά του ορυχείου, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας kozan.gr. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το φαινόμενο καθίζησης που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα είχε προκαλέσει τις διαμαρτυρίες των κατοίκων των Αναργύρων, που ζητούν, εδώ και χρόνια, τη μετεγκατάσταση του οικισμού τους. Στελέχη της επιχείρησης και συνδικαλιστές μιλάνε για πρωτοφανή καταστροφή, που ενδεχομένως να σημάνει και το τέλος της λειτουργίας του ορυχείου, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.Διαδώστε το

ΕΛΛΑΔΑ