ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

www.enoplos.com. Από το Blogger.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ! Η μοναδική επιζήσασα του μοιραίου Χιούι

06 Ιουλίου, 2017

Παρουσία συγγενών, φίλων και της στρατιωτικής ηγεσίας έγιναν πριν από μερικές ημέρες τα αποκαλυπτήρια μνημείου στο σημείο της συντριβής του μοιραίου Χίου που κατέπεσε στο Σαραντάπορο.

Στην συντριβή έχασαν τη ζωή τους τρεις αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού, οι Ιωάννης Τζανιδάκης, Θωμάς Αδάμου, Δημοσθένης Γούλας και Κωνσταντίνος Χατζής ενώ η μοναδική επιζήσασα είναι η Αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα.

Η λιτή τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη και του αρχηγού ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή ενώ δόθηκε τιμητικά ο βαθμός του αντιστράτηγου στους αδικοχαμένους αξιωματικούς.

Στην τελετή παρευρέθηκε επίσης και η μοναδικής επιζήσασα της μοιραίας εκείνης πτήσης, η Αρχιλοχίας του Ελληνικού Στατού Βασιλική Πλεξίδα. Ο αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ, Ευάγγελος Αποστολάκης και Αλκιβιάδης Στεφανής αντίστοιχα έσπευσαν να τη χαιρετίσουν.

Καθισμένη πίσω από τους συγγενείς των νεκρών αξιωματικών, σιωπηλή με σκυμμένο το κεφάλι σαν να προσεύχονταν σε όλη την διάρκεια της τελετής, η Αρχιλοχίας Πλεξίδα τίμησε με το δικό της τρόπο τους νεκρούς συναδέλφους της.

Μετά την απονομή του μεταλλίου εξόχου πράξεως στις οικογένειες των Αξιωματικών, ο Αρχηγός του ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ενημέρωσε τον Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Αποστολάκη για την παρουσία της Αρχιλοχία και κατευθύνθηκαν προς το μέρος της όπου συνομίλησαν για λίγο μαζί της.

ΠΗΓΗ: crashonline.gr/