ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Τι συμβαίνει με τα ελικόπτερα Kiowa από ΗΠΑ που το ΓΕΣ θεωρεί σίγουρα ότι θα τα πάρει

Διαδώστε το

Επιστρέφοντας από το ταξίδι του στις ΗΠΑ ο Α/ΓΕΣ Α.Στεφανής, υπήρξαν δημοσιεύματα τα οποία ανέφεραν ότι υποθέσεις εξοπλισμών από τις ΗΠΑ “έκλεισαν” με θετικό για την Ελλάδα τρόπο. Μεταξύ αυτών και η υπόθεση των ελικοπτέρων ΟΗ-58D. Δεν γνωρίζουμε απο που προέκυψαν τα δημοσιεύματα, ειδικά σε ειδησεογραφική ιστοσελίδα που τελευταία ασχολείται πολύ και πάντα θετικά με το ΓΕΣ,πάντως σ΄ ότι έχει να κάνει με το θέμα των ελικοπτέρων Kiowa, τα πράγματα είναι περίπλοκα.

Οι Αμερικανοί προσφέρουν τα ελικόπτερα χωρίς τον εξοπλισμό που θέλει η Ελλάδα! Τόσο ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος, όσο και ο Α/ΓΕΕΘΑ Βαγγέλης Αποστολάκης στις επαφές που έχουν με τις ΗΠΑ έχουν ξεκαθαρίσει ότι αν τα ελικόπτερα δεν δοθούν με τον εξοπλισμό τους δεν ενδιαφέρουν την Ελλάδα. Τα Kiowa έχουν τη δυνατότητα να φέρουν βλήματα AGM-114 HELLFIRE, AIM-92 Stinger, 7πλους καλάθους ρουκετών Hydra των 70 mm και ατρακτίδιο πολυβόλου των 12,7 χλστ. κ.α.

Χωρίς αυτά δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα ουσιαστικό στις ελληνικές ΕΔ και όπως έλεγε στο Militaire.gr πηγή του ΥΠΕΘΑ , “δεν ενδιαφερόμαστε για ελικόπτερα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο ως…εκπαιδευτικά”.

Συνεπώ τα “περί κλεισμένης συμφωνίας” που νομίζουν στο ΓΕΣ θα πρέπει να επαναξετεστούν.


Διαδώστε το

ΑΜΥΝΑ

slider

Θέλεις τα νέα του enoplos.gr στο E- mail σου? ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!