ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Οριστική η απόφαση για πώληση 12 F-16 block 30 της Πολεμικής Αεροπορίας

Διαδώστε το

Πολλές σκέψεις, πολλές συζητήσεις, δύο απόψεις, μία απόφαση…

Ο λόγος για τη πώληση αεροσκαφών F-16 Block 30 Πολεμικής Αεροπορίας.

Η απόφαση είναι οριστική και θετική υπέρ της πώλησης τουλάχιστον 12 αεροσκαφών. “Πελάτης” η Κροατία που αναζητά μεταχειρισμένα F-16.

Η απόφαση είναι όχι μόνο οριστική αλλά η πώληση των παλαιών αεροσκαφών F-16 έχει “δέσει” με την επικείμενη συμφωνία για την αναβάθμιση του στόλου των δικών μας μαχητικών. Το ΥΠΕΘΑ έχει εντάξει την πώληση μεταχειρισμένων αεροσκαφών στο LOR που έχει στείλει στις ΗΠΑ,οι οποίες και θα εμπλακούν στην πώληση των αεροσκαφών στους Κροάτες.
Η ΠΑ κατέληξε σ΄ αυτή την απόφαση κρίνοντας ότι είναι συμφέρουσα καθώς θα “ελαφρύνει” αρκετά το κόστος της αναβάθμισης των δικών μας F-16.

Η πρόταση πώλησης των αεροσκαφών στους Κροάτες περιλαμβάνει διάφορα σενάρια. Ένα να πουληθούν τα αεροσκάφη όπως είναι στους Κροάτες κι ένα δεύτερο που προβλέπει την αναβάθμισή τους με βάση τις απαιτήσεις των Κροατών ,στην ΕΑΒ. Η δεύτερη εκδοχή είναι πιο ενδιαφέρουσα για την Ελλάδα.

Η συζήτηση για τη πώληση F-16 Block 30 γίνεται εδώ και καιρό. Υπήρχε η άποψη ότι τα “30άρια” της ΠΑ είχαν τις καλύτερες διαθεσιμότητες και μ΄ αυτό το επιχείρημα οι ευκαιρίες που υπήρχαν για πώληση αεροσκαφών -π.χ στη Βουλγαρία- χάθηκαν.

Τελικά βέβαια οι Πορτογάλοι προτίμησαν να πάρουν Gripen.

Η σημερινή ηγεσία της ΠΑ αντιμετώπισε το ζήτημα με περισσότερο ρεαλισμό και αποφάσισε να δώσει το πράσινο φως για τη πώληση.

Πηγή: www.militaire.gr

Διαδώστε το

ΑΜΥΝΑ

slider

Θέλεις τα νέα του enoplos.gr στο E- mail σου? ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!