ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Ψάχνουν απαντήσεις για να μην… επέμβουν οι Ρώσοι! Τα μυστηριώδη αεροπλάνα που «πετάνε» όπλα!

Διαδώστε το

Παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης του Αφγανιστάν και των ΗΠΑ, το Daesh και οι Ταλιμπάν συνεχίζουν να κερδίζουν έδαφος στη χώρα, απειλώντας να εισάγουν την τρομοκρατία ακόμα και σε κράτη της Κεντρικής Ασίας. Πρόσφατα, υπήρξαν αρκετές αναφορές των μέσων μαζικής ενημέρωσης σχετικά με μη αναγνωρισμένα αεροσκάφη που πετούσαν πάνω από το Αφγανιστάν και προμήθευαν με όπλα τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Ζαμίρ Καμπούλοφ, υψηλόβαθμος διπλωμάτης και προεδρικός απεσταλμένος της Ρωσίας στο Αφγανιστάν, παρατήρησε πρόσφατα ότι εάν η αφγανική κυβέρνηση και η Ουάσινγκτον δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν την απειλή που θέτει η εξάπλωση του Daesh, η Ρωσία θα στραφεί στην στρατιωτική λύση.

Προς το παρόν, ωστόσο, η Ρωσία περιμένει την αντίδραση της ηγεσίας του ΝΑΤΟ για τα άγνωστα αεροσκάφη στο Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, αυτά τα αεροσκάφη μεταφέρουν μαχητές του Daesh σε αρκετές περιοχές και τους προμηθεύουν με όπλα. Το κοινοβούλιο του Αφγανιστάν επανέλαβε τις ανησυχίες του απεσταλμένου. Κάποιοι βουλευτές έφτασαν ακόμη στο σημείο να σχολιάσουν ότι το μη αναγνωρισμένο αεροσκάφος μπορεί να συνδεθεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Κάτι το οποίο δεν θα συνιστούσε έκπληξη.

Ο Καμπούλοφ δήλωσε επίσης ότι οι Ρώσοι διπλωμάτες έθεσαν το ζήτημα του μη αναγνωρισμένου αεροσκάφους κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, τουλάχιστον σε τρεις βόρειες επαρχίες του Αφγανιστάν (Jowzjan, Faryab, Sar-e Pol), παρατηρήθηκαν περιπτώσεις που «έπεσαν» από το μη αναγνωρισμένο αεροσκάφος για μαχητές του Daesh.

Ανακύπτει ένα ερώτημα: Από πού εμφανίστηκαν τα αεροσκάφη στον εναέριο χώρο όπου επιτρέπεται να πετάξει μόνο η αεροπορία του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και του Αφγανιστάν;

Ο πρόεδρος του επαρχιακού συμβουλίου του Jowzjan, Moulavi Abdulhai Hayat, απάντησε σε συνέντευξή του στο Sputnik.

«Ως κυβερνήτης, μπορώ να πω για την επαρχία Darzab και Khoshtipe. Υπήρχαν φήμες για πτήσεις μη αναγνωρισμένων ελικοπτέρων σε αυτά τα μέρη, αλλά οι βουλευτές λένε ότι πρόκειται για φήμες και τίποτα περισσότερο «, δήλωσε ο Hayat.

Είπε επίσης ότι μέχρι πρόσφατα όλα ήταν ήρεμα στο Jowzjan. Ωστόσο, τώρα το Darzab και το Khoshtipe κρίνονται ανασφαλή. «Οι Ταλιμπάν ήρθαν και το αεροσκάφος συνασπισμού πραγματοποίησε συνεχώς επιθέσεις από πάνω. Εκφορτώσεις μη αναγνωρισμένων αεροσκαφών δεν πραγματοποιήθηκαν», δήλωσε ο Hayat.

Ένας στρατιωτικός αναλυτής, συνταξιούχος γενικός αεροπορικός στρατός του Αφγανιστάν Atiqullah Amarhel, σημείωσε ότι κανείς δεν ελέγχει τις αεροπορικές πτήσεις στη χώρα.

«Κατά τη διάρκεια συνέντευξης στην τηλεόραση, μου ζητήθηκε να πω ότι τα ελικόπτερα ανήκουν στη Ρωσία και υποστηρίζουν ότι υποστηρίζουν τους Ταλιμπάν. Αρνήθηκα αυτές τις πληροφορίες, λέγοντας ότι η Ρωσία δεν έχει τέτοια ανάγκη. Αν ήθελαν ξαφνικά να το κάνουν αυτό, θα είχαν χρησιμοποιήσει το ποτάμι Amu Darya, «είπε ο Amarhel.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον στρατιωτικό αναλυτή αυτά τα ελικόπτερα δεν είναι μη αναγνωρισμένα αεροσκάφη.

«Όλοι γνωρίζουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ παρακολουθούν στενά την κατάσταση στο Αφγανιστάν. Ο σκοπός αυτών των πτήσεων είναι να συμβουλεύουν και να προμηθεύουν τις τρομοκρατικές ομάδες «, δήλωσε ο Amarhel.

Είπε επίσης ότι οι κυβερνήτες, εκπρόσωποι του Υπουργείου Άμυνας και της Εθνικής Διεύθυνσης Ασφαλείας, λένε ότι δεν υπάρχει συνεχής δραστηριότητα τέτοιων αεροσκαφών.

«Όλοι γνωρίζουν ότι με τη βοήθεια αυτών των ελικοπτέρων, εκτός από την προμήθεια Daesh και Taliban, υπάρχει η λαθραία μεταφορά πολύτιμων λίθων και ναρκωτικών», ανέφερε ο αναλυτής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάσταση στο Αφγανιστάν δεν βρίσκεται υπό τον έλεγχο των αρχών.

«Κανείς δεν ελέγχει τα αεροπλάνα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που μπορούν να προσγειώνονται σε οποιοδήποτε αεροδρόμιο της χώρας. Αυτοί ενεργούν ανεξάρτητα: μπορούν να φέρουν οτιδήποτε στο Αφγανιστάν, καθώς και να βγάλουν αυτό που θέλουν «, κατέληξε ο Amarhel.

Νωρίτερα, ο Ρώσος διπλωμάτης, Ζαμίρ Καμπούλοφ, ανέφερε το γεγονός ότι το ΙΚ εξακολουθεί να ενισχύει τις θέσεις της στο Αφγανιστάν, γεγονός που προκαλεί σοβαρές ανησυχίες στη Μόσχα σχετικά με τη δυνατότητα εξάπλωσης της αστάθειας στις χώρες της Κεντρικής Ασίας και κοντά στα σύνορα της Ρωσίας.
hellasforce.com

Διαδώστε το

ΔΙΕΘΝΗ

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ