ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Καμμένος προς Τουρκία: Δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη καμία πρόκληση

Διαδώστε το

«Είμαστε ισχυροί και έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να προστατεύσουμε τον εθνικό εναέριο χώρο και την ελληνική ΑΟΖ». Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος που σήμερα επισκέφτηκε την 135 Σμηναρχία Μάχης στη Σκύρο συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Χριστοδούλου.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Ο Έλληνας, υπουργός με την Τουρκία να συνεχίζει τις προκλήσεις με σωρεία Navtex, δήλωσε από την προκεχωρημένη βάση της Πολεμικής μας Αεροπορίας, από όπου καθημερινά απογειώνονται μαχητικά για αναχαιτήσεις που συχνά καταλήγουν σε εμπλοκές, τα εξής:

«Είμαστε στη Σκύρο, στα Readiness, εδώ που χτυπά η καρδιά της Πολεμικής Αεροπορίας. Με τον Αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας ήρθαμε εκ μέρους όλου του ελληνικού λαού να ευχαριστήσουμε τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς και τους σμηνίτες, που καθημερινά δίνουν τη μάχη για την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδος.

Την τελευταία περίοδο, η τουρκική προκλητικότητα έχει αυξηθεί. Καθημερινώς, έξι με οκτώ αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας προκαλούν, παραβιάζοντας τον εθνικό εναέριο χώρο, κάνοντας υπερπτήσεις. Η απάντησή μας είναι άμεση. Κανένα αεροσκάφος δεν μπαίνει στον ελληνικό εναέριο χώρο, χωρίς να αναχαιτίζεται. Το τελευταίο αεροσκάφος που προσγειώνεται είναι ελληνικό, χάρη στο θάρρος και τον επαγγελματισμό των στελεχών της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Τους οφείλουμε πολλά, γιατί σε καιρό ειρήνης εργάζονται και επιχειρούν σε συνθήκες πολέμου. Είμαστε ευγνώμονες για την Πολεμική Αεροπορία, για όλο το προσωπικό.

Θέλουμε, εδώ, από τη Σκύρο, να στείλουμε ένα μήνυμα: η Ελλάδα είναι ειρηνική χώρα. Επιδιώκει την ειρήνη, αλλά δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη καμία πρόκληση απέναντι στην εθνική μας κυριαρχία. Είμαστε ισχυροί και έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να προστατεύσουμε τον εθνικό εναέριο χώρο και την ελληνική ΑΟΖ».

ajkan1

Μέχρι στιγμής πάντως, δύο κατασκοπευτικά-ναυτικής συνεργασίας αεροσκάφη CN-235 της Τουρκίας και ένας σχηματισμός 2 μαχητικών F-16 έχουν προχωρήσει σε 22 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.

Τις 18 τις έκανε το πρώτο κατασκοπευτικό, που μπήκε στο Αιγαίο στην περιοχή της Λήμνου και Λέσβου και βγήκε ανατολικά της Ρόδου, αφού δηλαδή πέρασε σουρωτήρι το Ανατολικό Αιγαίο.

Τις τρεις τις έκαναν τα μαχητικά και μία το δεύτερο κατασκοπευτικό που την ώρα της συγγραφής του ρεπορτάζ ξαναέμπαινε στο Αιγαίο.
newsbeast.gr

Διαδώστε το

ΑΜΥΝΑ

Θέλεις τα νέα του enoplos.gr στο E- mail σου? ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!