ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Λάσκαρη: Η ερμηνεία της στο πολεμικό δράμα που είχε συγκλονίσει

Διαδώστε το

Έπεσε η αυλαία για την πασίγνωστη ηθοποιό Ζωή Λάσκαρη. Μεταξύ των πολλών ταινιών που συγκαταλέγονται στο βιογραφικό της είναι και...το πολεμικό δράμα του 1970, το “Αυτοί που μίλησαν με τον θάνατο” της Φίνος Φιλμς σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη που αξίζει να μνημονεύουμε. 

Η ταινία παρουσιάζει την αντίσταση μιας παρέας νέων στην Αθήνα κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και τον έρωτα μεταξύ της νοσοκόμας (Ζωή Λάσκαρη) και του στρατιώτη (Γιάννης Φέρτης) υπό την γερμανική Κατοχή.

Λεπτομέρεις για την ταινία:

Πολεμικό δράμα, 1970, έγχρωμο, 92 λεπτά, σενάριο – σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης, φωτογραφία ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ. Ηθοποιοί : Ζωή Λάσκαρη, Γιάννης Φέρτης, Χρόνης Εξαρχάκος, Νικηφόρος Νανέρης, Βαγγέλης Σειληνός, Άννα Παϊταζή, Μάνος Κατράκης, Παντελής Ζερβός, Ελένη Ζαφειρίου, Κάκια Παναγιώτου. Η υπόθεση : η κοινή ζωή μιας ομάδας φίλων πριν τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και η σύγκρουσή τους, κατά τη διάρκεια της κατοχής, όταν κάποιος από αυτούς αποδείχτηκε προδότης

Φωτογραφίες από την ταινία όπως δημοσιεύονται στο finosfilm.com:

1558.jpg

15588.jpg

%25CF%2584%25CF%2581%25CE%25BF%25CE%25BC
briefingnews.gr/

Διαδώστε το

ΕΛΛΑΔΑ

Θέλεις τα νέα του enoplos.gr στο E- mail σου? ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!