ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Συμμετοχή του Πολεμικού Ναυτικού στην 193η Επέτειο της Ναυμαχίας του Γέροντα

Διαδώστε το
   

Την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017  πραγματοποιήθηκαν στη νήσο Κάλυμνο οι εκδηλώσεις για την 193η Επέτειο της Ναυμαχίας του Γέροντα, παρουσία του Διοικητού του ΝαυτικούΣταθμού Κω, Πλωτάρχη Ιωάννου-Γεωργίου Καρδαρά ΠΝ ως εκπροσώπου του Αρχηγού ΓΕΝ, Αντιναύαρχου Νικόλαου Τσούνη ΠΝ.
        Επιπλέον στον εορτασμό συμμετείχε  ο Κυβερνήτης, αντιπροσωπεία και ένοπλο άγημα της Κανονιοφόρου ΜΑΧΗΤΗΣ, που κατέπλευσε στο νησί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων.


        Η εν λόγω ναυμαχία, που έλαβε χώρα στις 29 Αυγούστου 1824 στη θαλάσσια περιοχή Λέρου – Καλύμνου, ήταν η μεγαλύτερη της Ελληνικής Επανάστασης του ’21. Εβδομήντα πέντε πλοία του Ελληνικού Στόλου με επικεφαλής τον Ναύαρχο Ανδρέα Μιαούλη, αντιμετώπισαν εκατό θωρακισμένα πολεμικά πλοία του Οθωμανικού Στόλου προερχόμενα από Τουρκία, Αίγυπτο, Αλγερία και Τυνησία. Ο αντίπαλος στόλος συνετρίβη,  ενώ παράλληλα συνελήφθη πλήθος αιχμαλώτων μεταξύ των οποίων και ο Τυνήσιος Ναύαρχος.

Διαδώστε το

ΑΜΥΝΑ

Θέλεις τα νέα του enoplos.gr στο E- mail σου? ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!