ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

ΤΑΜΣ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2017: Συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς οι προετοιμασίες!

Διαδώστε το

Συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς  οι ετοιμασίες για την φετινή Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2017 που αναμένεται να λάβει χώρα το προσεχές διάστημα και συγκεκριμένα τη πρώτη εβδομάδα του Οκτώβρη. Η άσκηση όπως κάθε χρόνο θα περιλαμβάνει σύνθετες διακλαδικές επιχειρήσεις σε ξηρά, θάλασσα και αέρα. Η τελική φάση αναμένεται να γίνει με τη διενέργεια αποβατικής ασκήσεως στη Περιοχή Ευθύνης της 95 ΑΔΤΕ στη Νήσο Ρόδο από την 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών σε συνεργασία με το Π.Ν και την Π.Α ενώ την επόμενη ημέρα το Δ’ Σώμα Στρατού θα εκτελέση άσκηση υπέρβασης αντιπίθεσης. 

Στόχων των επιτελών του ΓΕΕΘΑ είναι φέτος να γίνει μεγαλύτερη κλήση εφέδρων ώστε οι σχηματισμοί να συμπληρώσουν την προβλεπόμενη πολεμική σύνθεση. Επίσης, η ΤΑΜΣ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2017 θα περιλαμβάνει πλήθος σεναρίων και τακτικών παιγνίων στην ευπαθή περιοχή του Συμπλέγματος της Μεγίστης καθώς και των Δωδεκανήσων με τη διενέργεια ασκήσεων σε τακτικό και επιχειρησιακό επίπεδο. Ιδιαίτερα βαρύτητα αποδίδεται στις ασκήσεις διπλής ενεργείας με απεικόνιση ώστε να διασφαλίζεται ο μέγιστος δυνατός ρεαλισμός μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών. Μνεία οφείλουμε να κάνουμε στις Ειδικές Δυνάμεις καθώς καθώς και στις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων οι οποίες αναμένεται να αποτελέσουν την απεικόνιση του εχθρού με ενέργειες στο Αιγαίο τεστάρωντας τις δυνατότητες επιτήρησης της ΑΣΔΕΝ σε νησίδες και βραχονησίδες. 

Τόσο σε Π.Ν όσο και σε Π.Α έχουν ξεκινήσει όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε το σύνολο των πλωτών και εναέριων μέσων να βρίσκεται σε όσο το δυνατόν υψηλότερα ποσοστά διαθεσιμοτήτων.

Αθήνα και Λευκωσία οφείλουν να παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τον Τουρκικό αναθεωρητισμό και την επεκτατικότητα της γείτονος χώρας με υψηλό αίσθημα ευθύνης και ορθής διάγνωσης των απειλών. Η ανάγκη για προβολή ισχύος και αξιόπιστη αποτροπή είναι περισσότερο επίκαιρη από ποτέ. Απαιτείται διπλωματική και στρατιωτική επαγρύπνηση για την αντιμετώπιση της τουρκικής απειλής.


Διαδώστε το

ΑΜΥΝΑ

slider

Θέλεις τα νέα του enoplos.gr στο E- mail σου? ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!