ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Πολεμική Αεροπορία: Ο πόλεμος των 30 ημερών!

Διαδώστε το

Τα στατιστικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το ΓΕΑ, για τις ώρες πτήσης που “έγραψαν” όλα τα ιπτάμενα μέσα που διαθέτει αποτυπώνουν μια Πολεμική Αεροπορία που δεν θα ΄γραφε τόσες ώρες πτήσης ούτε σε πόλεμο! Να σημειωθεί ότι στα στοιχεία ΔΕΝ περιλαβάνονται οι ώρες πτήσης των μαχητικών αεροσκαφών που αναχαιτίζουν τους Τούρκους κάθε μέρα. Οι αριθμοί αφορούν ΜΟΝΟ στο κοινωνικό έργο της ΠΑ.

Μόνο το μήνα Αύγουστο λοιπόν στο πλαίσιο της προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο, η Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) διέθεσε τα εξής:

1. Αεροδιακομιδές

Εκτελέστηκαν 88 αποστολές Αεροδιακομιδών με αεροσκάφη C-130, C-27J και GV καθώς και ελικόπτερα Super Puma, ΑΒ-205, ΑΒ-212, συμπληρώνοντας 212,7 ώρες πτήσης, μεταφέροντας 139 ασθενείς.Από αυτές, 1 αποστολή ήταν μεταφοράς μοσχεύματος.

2. Έρευνα-Διάσωση

Εκτελέστηκαν 11 αποστολές Έρευνας – Διάσωσης με ελικόπτερα Super Puma και AΒ-205, συμπληρώνοντας 21,7 ώρες πτήσης.

3. Αεροπυρόσβεση – Επιτήρηση – Υποστήριξη

Για την κατάσβεση πυρκαγιών και επιτήρησης, σε ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια, τα πυροσβεστικά αεροσκάφη της ΠΑ CL-215, CL-415 και PZL, εκτέλεσαν 609 εξόδους συμπληρώνοντας 1389,9 ώρες πτήσης.

Η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε επίσης:

– για επιτήρηση δασών 607 άτομα προσωπικό και 277 οχήματα (Jeep).

– για υποστήριξη δασοπυρόσβεσης στις περιοχές Κάλαμος, Ζάκυνθος, Καστέλλι Ηρακλείου και Καπανδρίτι 59 άτομα προσωπικό, 3 οχήματα μεταφοράς προσωπικού, 1 υδροφόρα, 1 γεωπροωθητής και 2 ισοπεδωτές γαιών.
ΠΗΓΗ: militaire.gr/


Διαδώστε το

ΑΜΥΝΑ

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ