ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Τι θα γίνει με ηλικιακά όρια των ΕΜΘ του Ν.Δ 445/74

Διαδώστε το

Γράφει ο Μπάτζιος Φώτιος,  Αντιπρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς

Ν.Δ 445/74 άρθρο 39. Και όμως δεν έχει πάψει να ισχύει!!!

Όλοι μας, λίγο πολύ, όταν εισήλθαμε στις Ε.Δ ως Εθελοντές Πενταετούς Υπηρεσίας και μετέπειτα ως Μακράς Θητείας, γνωρίζαμε για την ύπαρξη μιας παλαιότερης διάταξης η οποία καθόριζε ως ηλικιακό όριο αποστρατείας το 50ο έτος για τους Υπαξκους και το 54ο έτος για τον βαθμό του Ανθστη. Κανένας όμως δεν μπήκε τότε στον ‘’κόπο’’ να ψάξει να βρει τι ισχύει και αν πρέπει να διορθωθεί, καθότι οι εκ των σχολών Υπαξιωματικών σε αυτές τις ηλικίες θα είχαν τον βαθμό αξιωματικού, οι δε ΕΜΘ θα είχαν αποστρατευτεί με αίτηση τους πολύ πριν από αυτά τα ηλικιακά όρια χρησιμοποιώντας τις μέχρι τότε ευεργετικές διατάξεις που προέβλεπε το  τότε ασφαλιστικό σύστημα.

  Ως εδώ όλα καλά. Μετά όμως ήρθε η οικονομική; κρίση. Ήρθαν τα μνημόνια και οι εκ του εξωτερικού επιτροπείες και ‘’ακυρώθηκε’’ ότι ήταν μέχρι τότε δεδομένο για το ασφαλιστικό των στρατιωτικών (και όλων των Ελλήνων). Πλέον είναι δεδομένο ότι με τις αλλαγές αυτές αλλά και τις συνεχείς (και άδικες) μειώσεις των συντάξεων, οι στρατιωτικοί θα εξαντλήσουν (αν το επιτρέψει ο Μεγαλοδύναμος) το μέγιστο δυνατό χρονικό όριο για την συνταξιοδότηση τους (40 χρόνια ασφάλισης ή 60ο έτος της ηλικίας).

  Αλλάζοντας τα σχέδια της ζωής τους οι Εθελοντές Μακράς Θητείας (γιατί άραγε λέγονται ακόμα εθελοντές αφού έχουν μονιμοποιηθεί;) άρχισαν να ανακαλύπτουν την ύπαρξη του άρθρου 39 του Νομοθετικού Διατάγματος 445 του 1974 ‘’περί ιεραρχίας και προαγωγών Ανθστών Μόνιμων και Εθελοντών Υπαξκων’’. Οι περισσότεροι ΕΜΘ συνάδελφοι πληροφορήθηκαν, την ‘’εφιαλτική’’ για αυτούς, πρόβλεψη του συγκεκριμένου άρθρου και είτε πιστεύοντας πως αυτό έχει αλλάξει είτε ότι θα αλλάξει σύντομα (όπως και ο υπογράφων αυτή την ανάρτηση), αμελήθηκε.  Εκεί που η συγκεκριμένη διάταξη πλέον είχε ‘’ξεχασθεί’’ ήρθε ως ‘’τυφώνας’’ να μας την φέρει στην σκέψη μας, μόνιμα αυτή την φορά, η έκδοση μιας εγκυκλίου διαταγής από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, σχετικά με τις τακτικές κρίσεις των Υπξκων ΕΜΘ για το έτος 2018. Η εγκύκλιος αυτή προς το τέλος της αναφέρει κάποιους συναδέλφους ΕΜΘ οι οποίοι λόγω του ότι θα συνεχίσουν να βρίσκονται στον θεσμό των Υπαξκων και το 2018 καταλαμβάνονται από το όριο ηλικίας των 50 ετών.      

  Τι θα γίνει από εδώ και πέρα; Οι συνάδελφοι αυτοί θα αποστρατευτούν με το τέλος του 2018; θα φύγουν με σύνταξη; (κάτι το οποίο δεν προβλέπεται από τις ισχύουσες ασφαλιστικές διατάξεις) και αν ναι με τι σύνταξη; Αν δεν λάβουν την σύνταξη τους πότε θα την λάβουν; στα εξήντα τους; Και μέχρι τότε πως θα ζήσουν; υγειονομική κάλυψη θα έχουν αυτοί και τα προστατευόμενα μέλη τους;. Πολλά ερωτήματα τα οποία όμως δεν έχουν απαντηθεί και με μεγαλύτερο ερώτημα: αυτή η μοίρα περιμένει όλους τους ΕΜΘ;

 Δεν ξεχνάμε το θέμα. Θα επανέλθω με νεότερα…    
Διαδώστε το

ΑΠΟΨΗ

slider

Θέλεις τα νέα του enoplos.gr στο E- mail σου? ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!