ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Αυτοί μας ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΝΕΛΕΗΤΑ και Εμείς ΔΙΝΟΥΜΕ ΧΕΙΡΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟ…ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΠΛΟΙΟ!!!

Διαδώστε το

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ένα χαρακτηριστικό επεισόδιο που συνέβη στην θαλάσσια περιοχή του Αντέν, στον Ινδικό Ωκεανό, έδειξε για άλλη μια φορά την ελληνική μεγαλοψυχία.

Συγκριμένα όπως αναφέρει ανακοίνωση του τουρκικού ΓΕΝ, ένας αξιωματικός του τουρκικού πολεμικού ναυτικού ευρισκόμενος σε αναγνωριστική αποστολή στην περιοχή, όπου δρουν πειρατικά πλοία, τραυματίστηκε στο αριστερό του χέρι κόβοντας δάχτυλα και κάλεσε σε βοήθεια.
Τότε έσπευσε αμέσως προς βοήθεια του το ευρισκόμενο πλησίον ελληνικό εμπορικό πλοίο, Aegean Angel, περισυνελξε και παρείχε τις πρώτες βοήθειες στον Τούρκο αξιωματικό και στη συνέχεια τον παρέδωσε στην τουρκική φρεγάτα TCG Giresun, που περιπολούσε στην περιοχή.

Εκεί μετά από μια πρώτη περίθαλψη μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο κοντινότερο λιμάνι Salalah του Ομαν και διακομίστηκε στο τοπικό νοσοκομείο.

Το επεισόδιο έκανε μεγάλη εντύπωση στους Τούρκους για την αστραπιαία αντίδραση του ελληνικού εμπορικού πλοίου στην κλήση βοήθειας από τον Τούρκο αξιωματικό και πηρέ δημοσιότητα στα τουρκικά ΜΜΕ.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr

Διαδώστε το

ΕΛΛΑΔΑ

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ