ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Τρεις σημαντικές επισκέψεις στελεχών του στρατού των ΗΠΑ θα δεχθεί ο Α/ΓΕΣ στην Αθήνα (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε το

Aπόρροια του πρόσφατου ταξιδιού του Aντιστράτηγου Αλκ.Στεφανή στην Ουάσινγκτον

Τρεις σημαντικούς επισκέπτες πρόκειται να υποδεχτεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ως ένα πρώτο αποτέλεσμα του πρόσφατου ταξιδιού του στην Ουάσινγκτων, όπου – ως γνωστόν – τιμήθηκε από το φημισμένο Washington Defense University, το οποίο τέλειωσε πρώτος μεταξύ όλων των συμμαθητών του, αμερικανών και ξένων, το 2009.
Πρόκειται για τον Αρχηγό (Commandant) του Σώματος των Αμερικανών Πεζοναυτών στρατηγό Robert Neller, με τον οποίο συναντήθηκαν στις ΗΠΑ και συζήτησαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, που αφορούν κυρίως θέματα εκπαιδεύσεως, που προκύπτουν από τις πολύ συχνές «επαφές» και συνεκπαιδεύσεις μεταξύ μονάδων των Αμερικανών Πεζοναυτών, οι οποίοι επιβαίνουν σε πολεμικά πλοία του Αμερικανικού Ναυτικού και του Ελληνικού Στρατού. Θυμίζουμε ότι στις ΗΠΑ οι Πεζοναύτες είναι μεν ανεξάρτητος Κλάδος των Ενόπλων Δυνάμεων, υπαγόμενος όμως από πλευράς διοικητικής εξαρτήσεως στο Ναυτικό, ενώ στην Ελλάδα, οι Πεζοναύτες είναι μέρος του Στρατού Ξηράς. Επομένως κατά τη συνάντηση των δύο ανδρών συμφωνήθηκε να υπογραφεί Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών κατά την εν Ελλάδι παρουσία του Αμερικανού αρχηγού, την πρώτη παρόμοια ομολόγου του εδώ και τρεις δεκαετίες.


Η δεύτερη σημαντική επίσκεψη, που θα είναι η πρώτη παρόμοια, αφορά των επικεφαλής του Σώματος των υπαξιωματικών του Αμερικανικού Στρατού, ο οποίος φέρει τον τίτλο του «Αρχιλοχίου του Στρατού» (Sergeant Major of the Army), ο οποίος θα έχει επαφή και συνομιλίες με τον Έλληνα ομόλογό του «Υπασπιστή Διοικήσεως Στρατού», τον Ανθυπασπιστή (ΔΒ) Λουκά Τσιαμαντά, ενώ θα επισκεφτεί και τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) του Ελληνικού Στρατού στα Τρίκαλα.

Η τρίτη σημαντική επίσκεψη θα είναι αυτή της επικεφαλής της αντιστοίχου «ΓΔΑΕΕ» του Αμερικανικού Στρατού, καθώς στις αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις ο κάθε Κλάδος έχει τη δική του «ΓΔΑΕΕ», η οποία δεν είναι στρατιωτικός, αλλά πολίτης, πολιτικό προσωπικό του Στρατού, με τεράστια εμπειρία και γνώσεις επί του θέματος, προκειμένου να δουν τι μπορεί να γίνει από πλευράς παλαιών οπλικών συστημάτων του ΕΣ, αμερικανικής κατασκευής, που είχαν δοθεί στο παρελθόν και τώρα είναι εκτός ενεργείας ή πρόκειται συντόμως να τεθούν σε τέτοιο καθεστώς, ώστε να αξιοποιηθούν από πλευράς ΕΣ.

parapolitika.gr – Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης
staratalogia.blogspot.grΔιαδώστε το

ΑΜΥΝΑ

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ