ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ «ΠΑΙΧΝΙΔΙ» ΞΕΚΙΝΗΣΕ… ΜΕ ΕΝΑ ΧΑΡΤΗ!

Διαδώστε το


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ο μέχρι σήμερα στενός συνεργάτης της Τουρκίας και του ίδιου του Ερντογάν, ηγέτης των Κούρδων του βορείου Ιράκ, Μασούντ Μπαρζανί, όχι μόνο δεν πτοήθηκε από τις έντονες διεθνείς και τουρκικές αντιδράσεις για την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία των Κούρδων, αλλά προχώρησε ακόμα περισσότερο, όπως μεταδίδουν οι Τούρκοι, στην δημοσιότητα του χάρτη του μεγάλου Κουρδιστάν, που αποτελεί τον τελικό στόχο όλων των Κούρδων της ευρύτερης περιοχής.

Εκείνο που στέλνει κυριολεκτικά την Άγκυρα στα… «κάγκελα», είναι ότι ο χάρτης αυτός του Μπαρζανί για το μεγάλο Κουρδιστάν περιλαμβάνει 26 τουρκικές επαρχίες που κατοικούνται στην πλειοψηφία τους από κουρδικό πληθυσμό.
Συγκεκριμένα ο χάρτης αυτός περιλαμβάνει τις τουρκικές επαρχίες: Gaziantep, Adıyaman, Şanlıurfa, Batman, Diyarbakır, Mardin Siirt, Ardahan, Kars, Iğdır, Erzurum, Ağrı, Van, Muş, Şırnak, Hakkari, Bitlis, Bingöl, Erzincan, Tunceli, Elazığ Malatya και στην περιοχή της Μεσογείου τις περιοχές, Kahramanmaraş, Kilis και Hatay,

Εννοείται ότι μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελέσει την ταφόπετρα της σύγχρονης Τουρκίας.

Έκτος από τα τουρκικά εδάφη το μεγάλο Κουρδιστάν περιλαμβάνει εδάφη και από την Συρία και το Ιράν, αλλάζοντας ριζικά όλο τον χάρτη της Μέσης Ανατολής, όπου όπως είναι γνωστό βρίσκονται οι μεγαλύτερες πετρελαιοπηγές του κόσμου.

Το μεγάλο «παιχνίδι» άρχισε και οι εξελίξεις θα τρέχουν από εδώ και πέρα με μεγάλη ταχύτητα.

Το ερώτημα είναι πως θα μας επηρεάσει εμάς ;;;

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.grΔιαδώστε το

ΔΙΕΘΝΗ

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ