ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Εκδηλώσεις Επετείου της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε το

 Την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας στον Τύμβο Σαλαμινομάχων.


        Στις ανωτέρω εκδηλώσεις παρευρέθησαν ως εκπρόσωποι του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Νικόλαου Τσούνη ΠΝ, ο Διοικητής Διοικήσεως Μέριμνας Ναυτικού Αντιναύαρχος (Μ) Νικόλαος Καφέτσης ΠΝ ο Διευθυντής Γ’ Κλάδου ΓΕΝ Αρχιπλοίαρχος Ιωάννης Δρυμούσης  ΠΝ και ο Διοικητής Ναυστάθμου Σαλαμίνος Αρχιπλοίαρχος (Μ) Γεώργιος Μπαμπλένης ΠΝ.


        Η Τριήρης ΟΛΥΜΠΙΑΣ με πλήρωμα τους Προσκόπους Σαρωνικού πραγματοποίησε πλου ενώ τιμές αποδόθηκαν από αγήματα του Πολεμικού Ναυτικού ενώ η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού πραγματοποίησε συναυλία στην πλατεία Ηρώων με τη συμμετοχή των ερμηνευτών Παναγιώτη Πετράκη και Τάνια Τρύπη. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε εθελοντική συγκέντρωση τροφίμων  για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών του Δήμου Σαλαμίνας.
        Οι απαρχές της παγκόσμιας ναυτικής ιστορίας τοποθετούνται τον Σεπτέμβριο του 480 πΧ, με την διεξαγωγή της ναυμαχίας της Σαλαμίνας, η οποία αποτελεί σημείο καμπής των Μηδικών πολέμων.


        Ο ενωμένος ελληνικός Στόλος καταφέρνει να νικήσει τους υπεράριθμους Πέρσες, ελευθερώνοντας την Ελλάδα και σώζοντας την Ευρώπη από τον ασιατικό δεσποτισμό, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ανθρώπινη προσωπικότητα, την ελευθερία, την δημοκρατία και τον πολιτισμό. Πολλοί δε καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι ιστορικοί υποστηρίζουν ότι η ναυμαχία της Σαλαμίνας αποτελεί την γενέθλια ημέρα της Δύσης.
Διαδώστε το

ΑΜΥΝΑ

Θέλεις τα νέα του enoplos.gr στο E- mail σου? ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!