ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

«ΜΥΣΤΗΡΙΟ» ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΤΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

Διαδώστε το

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ανοιχτά του κόλπου του Σάρου, δηλαδή στην περιοχή μεταξύ Αλεξανδρούπολης και τουρκικού Αίνου, ένα μυστήριο σκάφος που επισημάνθηκε και από δορυφορική λήψη και χαρακτηρίστηκε κατασκοπευτικό, αναστάτωσε τους Τούρκους και ακόμα ερευνούν την προέλευση του και τι έκανε στην ευαίσθητη αυτή περιοχή.

Όπως αναφέρεται, σε ανακοίνωση της τουρκικής ακτοφυλακής στην ευρύτερη περιοχή του Αίνου και του Τσανακκαλέ, στα τέλη Αυγούστου, (τώρα γίνεται γνωστό), επισημάνθηκε ένα μυστήριο πλοίο να πλέει σε αμφισβητούμενα νερά και να εποπτεύει την τουρκική πλευρά διενεργώντας, όπως υποστηρίζουν οι Τούρκοι, κατασκοπεία σε βάρος τους.Σήμανε συναγερμός στην τουρκική ακτοφυλακή και το περίεργο ήταν όπως διαπιστώθηκε όταν πλησίασαν το άγνωστο πλοίο, ότι ήταν μη επανδρωμένο, χωρίς να υπάρχει κάποιο αποδεικτικό στοιχείο για την ταυτότητα του. Το σκάφος όπως αναφέρεται ήταν ειδικό σκάφος εξοπλισμένο με ειδικά ραντάρ.

Σύμφωνα με δηλώσεις για το θέμα του απόστρατου στρατηγού Mehmet Fatih Ilgar, το ζήτημα είναι σοβαρό και πρέπει οπωσδήποτε να εξακριβωθεί η εθνικότητα του σκάφους και τι ακριβώς έκανε στην περιοχή αυτή μέσα στα τουρκικά χωρικά ύδατα. Εξετάζεται όπως λέγεται και η υπόθεση να ανήκει σε χώρα της…Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Η υπόθεση ακόμα ερευνάται.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ 
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

www.nikosxeiladakis.gr


Διαδώστε το

ΔΙΕΘΝΗ

slider

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ