Ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα τι θέματα συζήτησε με τον Α/ΓΕΕΘΑ


SHARE THIS:

Την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, υποδέχθηκε σε επίσημη τελετή στο Στρατόπεδο “ΠΑΠΑΓΟΥ”, τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου, Air Chief Marshal Sir Stuart Peach GBE KCB ADC DL, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Ελλάδα.


Κατά τις διμερείς επαφές συζητήθηκε το σύγχρονο περιβάλλον ασφαλείας, με έμφαση στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, καθώς και θέματα που αφορούν στην επικείμενη σύνοδο της στρατιωτικής Επιτροπής (Military Committee in Chiefs of Defence Session) του ΝΑΤΟ, σε επίπεδο Αρχηγών ΓΕΕΘΑ, που θα πραγματοποιηθεί στην Αλβανία από 15 έως 17 Σεπτεμβρίου 2017.


Συζητήθηκε επίσης, η υφιστάμενη διμερής στρατιωτική συνεργασία καθώς και οι προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσής της στους τομείς της επιχειρησιακής και ακαδημαϊκής εκπαίδευσης, των ειδικών δυνάμεων και της ανταλλαγής πληροφοριών.
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στις τοποθετήσεις του, επισήμανε μεταξύ άλλων:
-Την συνεχή παραβατική συμπεριφορά που επιδεικνύουν οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις στο Αιγαίο. 
-Τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις για την προώθηση της στρατιωτικής συνεργασίας με κράτη των Βαλκανίων, της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.
-Την σκοπιμότητα συνέχισης και γεωγραφικής διεύρυνσης της συμμαχικής επιχείρησης ανάσχεσης των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο. 
-Την απαίτηση ενίσχυσης των δυνατοτήτων της νότιας πτέρυγας της συμμαχίας στο πλαίσιο βελτίωσης της αποτελεσματικότητας της (South Hub).
- Τις δυνατότητες των υφιστάμενων υποδομών, στην περιοχή της Σούδας, για παροχή υπηρεσιών σε αεροναυτικές μονάδες της συμμαχίας.
-Τις δυνατότητες του Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) στον τομέα της εκπαίδευσης στην θαλάσσια ασφάλεια επ’ ωφελεία τόσο κρατών μελών της συμμαχίας, όσο και τρίτων χωρών.
SHARE THIS:

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ