ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Εκδήλωση με Θέμα ''ΚΑΡΤΕΡΙΑ το Πρώτο Ατμοκίνητο Πλοίο στην Ιστορία που Χρησιμοποιήθηκε σε Πολεμικές Επιχειρήσεις''

Διαδώστε το


 Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση με θέμα “ΚΑΡΤΕΡΙΑ, το πρώτο ατμοκίνητο πλοίο στην ιστορία που χρησιμοποιήθηκε σε πολεμικές επιχειρήσεις και η διαρκής παρουσία του στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας», παρουσία Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Νικόλαου Τσούνη ΠΝ.

        Στην παρουσίαση ο ομιλητής κ. Μιχάλης Λεφαντζής, αρχιτέκτονας μηχανικός του Υπουργείου Πολιτισμού, τεκμηρίωσε με επιστημονικό τρόπο ότι στο κτίριο της Κίνησης Λιμένος του Ναυστάθμου Σαλαμίνας, βρίσκονται οι αυθεντικοί λέβητες και τμήματα στήριξης των μηχανών του πλοίου, κατασκευής 1820-1825.


        Σκοπός της παρουσίασης ήταν η ανάδειξη των τμημάτων του ιστορικού πλοίου “ΚΑΡΤΕΡΙΑ” το οποίο αποτέλεσε το πρώτο πλοίο παγκοσμίως με μηχανοκίνητη πρόωση, που έλαβε μέρος σε πολεμικές επιχειρήσεις.


        Στην παρουσίαση παρέστησαν στελέχη από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στελέχη από το Υπουργείο Εξωτερικών, μέλη του ΑΝΣ καθώς και μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.Διαδώστε το

ΑΜΥΝΑ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ enoplos.gr ΣΤΟ E-MAIL ΣΟΥ ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!