ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΙΝΑΞΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΛΠΗ : Οι «φυτιλιές» και το φλερτ με τους ακροδεξιούς

Διαδώστε το

Τρίβει τα χέρια του ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν με το εκλογικό αποτέλεσμα στη Γερμανία που δείχνει πως το ακροδεξιό κόμμα μπαίνει για πρώτη φορά στα εδρανα της γερμανικής Βουλής με μεγάλο ποσοστό ψήφων.

Κι αυτό γιατί, στον πόλεμο που έχει ανοίξει με το Βερολίνο και ως αντίποινα στην Ανγκελα Μέρκελ είχε συμβουλεύσει τους Τούρκους πολίτες που ζουν, εργάζονται και ψηφίζουν στη Γερμανία, να ψηφίσουν το ακροδεξιό κόμμα, AFD.Ο Τούρκος Πρόεδρος είχε χαρακτηρίσει αντιτουρκικά τα μεγάλα κόμματα:

«Μην υποστηρίξετε το CDU, το SPD ή τους Πράσινους. Είναι όλοι εχθροί της Τουρκίας». Αυτό το μήνυμα έστειλε προς τους Τούρκους μετανάστες που ζουν και εργάζονται στη Γερμανία ο Tayip Erdogan, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 24ης Σεπτεμβρίου.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας ισχυρίστηκε ότι η κρίση που έχει ξεσπάσει στις διμερείς σχέσεις έχει να κάνει με τον «ανταγωνισμό για τη διασφάλιση ψήφων» και πρόσθεσε: «Δώστε την αναγκαία υποστήριξη σε εκείνα τα πολιτικά κόμματα τα οποία δεν εμπλέκονται στην εχθρική αντιμετώπιση της Τουρκίας. Δεν έχει σημασία αν είναι πρώτα ή δεύτερα. Υπό μία έννοια, αυτό έχει να κάνει με μια ηθική μάχη για όλους τους πολίτες μου που ζουν στη Γερμανία».

Σφοδρή ήταν τότε η αντίδραση του γερμανού υπουργού εξωτερικών, για την «ανάμιξη του Ερντογάν» στην προεκλογική εκστρατεία της Γερμανίας.

«Πρόκειται για μια ασυνήθιστη ενέργεια παρέμβασης στην εθνική κυριαρχία της χώρας μας», είχε πει ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, ο οποίος προέρχεται από το SPD.Διαδώστε το

ΔΙΕΘΝΗ

Θέλεις τα νέα του enoplos.gr στο E- mail σου? ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!