ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ: Στρατιωτική επέμβαση κατά του Κουρδιστάν εξετάζει ο Ερντογάν

Διαδώστε το

Τα μέτρα που εξετάζει να πάρει η Τουρκία εναντίον του Κουρδιστάν μετά το δημοψήφισμα, αποκαλύπτει ο Σάββας Καλεντερίδης.

Μεταξύ των κυρώσεων που ετοιμάζει ο Ερντογάν εξετάζεται, σύμφωνα με τον κ.Καλεντερίδη, και το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στο Κουρδιστάν, σε περίπτωση που θιγούν τα συμφέροντα και παραβιαστούν τα δικαιώματα των Τουρκομάνων.

Αναλυτικά, όσα γράφει ο κ. Σάββας Καλεντερίδης στο infognomonpolitics.blogspot.gr:

«Η Τουρκία, θορυβημένη από τις εξελίξεις που θα δρομολογηθούν μετά το δημοψήφισμα της 25ης Σεπτεμβρίου που θα γίνει στο βόρειο Ιράκ για την ανεξαρτησία του Κουρδιστάν, αφού με τις απειλές που εκτόξευσε εναντίον του Μπαρζανί δεν πέτυχε να ματαιώσει ή να αναβάλει το δημοψήφισμα, τώρα εξετάζει μια σειρά από μέτρα που θα λάβει για να έχει αυτή τον έλεγχο της κατάστασης.

Τα μέτρα αυτά είναι τα εξής:

- Γενικό προξενείο της Τουρκίας στην Ερμπίλ: Προβλέπεται το κλείσιμο για όσο διάστημα απαιτηθεί.- Συνοριακή πύλη Χαμπούρ: Το Κουρδιστάν, λόγω έλλειψης παραγωγικών υποδομών, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις εισαγωγές που κάνει μέσω της πύλης αυτής. Εξετάζεται ο περιορισμός της διακίνησης προϊόντων, ακόμα και το κλείσιμο της συνοριακής πύλης. Αν κλείσει τις πύλες και το Ιράν, τότε το Κουρδιστάν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα λιμού.

- Αγωγοί πετρελαίου: Η Τουρκία εξετάζει να περιορίσει τη ροή ή και να κλείσει τον αγωγό Κιρκούκ-Τζεϊχάν, από τον οποίο το Κουρδιστάν εξάγει σχεδόν το σύνολο του πετρελαίου του στις διεθνείς αγορές. Αν κλείσει ο αγωγός, το Κουρδιστάν θα κινδυνεύσει με οικονομικό θάνατο.

- Επίσης η Τουρκία εξετάζει το ενδεχόμενο ματαίωσης της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Ερμπίλ-Σιρνάκ.

- Στρατιωτική εκπαίδευση: Η Τουρκία παρείχε στρατιωτική εκπαίδευση και βοήθεια στους πεσμεργκά, για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους. Εξετάζεται η πλήρης διακοπή.

- Περιορισμός του εμπορίου: Τα προϊόντα που πωλούνται στις αγορές του Κουρδιστάν προέρχονται κατά 50% από την Τουρκία. Οι τουρκικές επενδύσεις είναι μέσα στις πρώτες πέντε. Εξετάζεται ο περιορισμός όλων αυτών αλλά και των διευκολύνσεων που παρέχει η Τουρκία στο Κουρδιστάν.

- Στρατιωτική επέμβαση: Η Τουρκία έχει έτοιμα σχέδια και εξετάζει το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στο Κουρδιστάν, σε περίπτωση που θιγούν τα συμφέροντα και παραβιαστούν τα δικαιώματα των Τουρκομάνων.

Σημειώνεται ότι όλοι αυτοί οι σχετικοί φάκελοι θα εξεταστούν στην έκτακτη σύσκεψη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας που συγκάλεσε ο Ερντογάν για τις 22 Σεπτεμβρίου 2017″.
crashonline.gr


Διαδώστε το

ΔΙΕΘΝΗ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ enoplos.gr ΣΤΟ E-MAIL ΣΟΥ ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!