ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Μόνιμοι Υπξκοί ΕΔ η δική μας Άποψη!

Διαδώστε το

Βλέποντας σε κατά καιρούς, διάφορες αναλύσεις, για τον θεσμό των Υπαξιωματικών των ΕΔ θέλουμε και μεις, να πάρουμε θέση, επί του θέματος και να επισημάνουμε τα εξής:

Οι Μόνιμοι Υπξκοί, έχουν τρία έτη φοίτησης, μόλις ένα λιγότερο, από τις ανώτατες σχολές στελεχών, με ισάξια και μαθήματα και περισσότερη στρατιωτική εκπαίδευση.

Περνάνε όλοι από Πανελλήνιες, με πολύ υψηλές βαθμολογίες, που θα μπορούσαν, αν δεν δήλωναν τις στρατιωτικές σχολές Υπξκων, να είχαν περάσει, στα καλύτερα πανεπιστήμια της Ελλάδας.

Το γεγονός τώρα, ότι στα 20 χρόνια περίπου υπηρεσίας, γίνονται πλέον Αξκοί, είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για τις ΕΔ, διότι έτσι διαθέτει χαμηλόβαθμους Αξκούς, με τρομερή εμπειρία, πράγμα που δεν το έχει ένας Αξκός, από ανώτατες σχολές, που αρχίζει να έχει κάποια εμπειρία, μετά το βαθμό του Λοχαγού και αντιστοίχων.



Οι Μόνιμοι Υπξκοί, έχουν αποδείξει, αρκετές φορές, όταν εκτελούν καθήκοντα, που προβλέπονται για Αξκό, ηγετικά προσόντα και έχουν ανταποκριθεί πλήρως, τολμάμε να πούμε ότι και ήταν και καλύτεροι, λόγο της εμπειρίας τους.

Τα εφόδια που τους δίνει η υπηρεσία, μετά την αποφοίτηση τους από την Σχολή, είναι πολύ μικρότερα, από αυτά των Αξκών, ευνοούμε σχολεία εκπαιδεύσεων, θέσεις επιτελικές, κλπ. ας είχαν και οι Υπξκοί, αντίστοιχα σχολεία και θέσεις, τότε θα βλέπαμε όλοι μας, στελέχη εξ υπξκών που θα μπορούσαν να κάνουν θαύματα στις ΕΔ.

Πολλές φορές απαξιώνονται εσκεμμένα, από την υπηρεσία, όσον αφορά το ηθικό κομμάτι πχ δεν τους δίνουν το ξίφος που δικαιούνται, τα ανάλογα παράσημα, κλπ πράγμα που δεν το βλέπουμε, σε Αξκούς από ανώτατες σχολές, αυτό όμως δεν τους εμποδίζει, να είναι Άριστοι στη δουλειά τους.

Ας μην μπαίνουν λοιπόν, στο κόπο κάποιοι, να κάνουν αναλύσεις, για πράγματα που δεν τα γνωρίζουν και δεν πρόκειται να τα ανακαλύψουν ποτέ, γιατί απλά δεν έχουν περάσει, το στάδιο του Υπαξιωματικού και βλέπουν τα πράγματα από την πλευρά τους και όπως πιθανών, να τους συμφέρει...




Διαδώστε το

ΑΠΟΨΗ

slider

Θέλεις τα νέα του enoplos.gr στο E- mail σου? ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!