BREAKING NEWS
latest

Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2017

Ναύαρχος Κων. Βουλγαράκης: Ευχολόγια, ανεκπλήρωτοι πόθοι, ευτράπελα για την σταδιοδρομική εξέλιξη των Στελεχών !!Του Αντιναυάρχου εα Κωνσταντίνου Βουλγαράκη

Όταν ένας πόθος, μια επιθυμία δεν βασίζεται στην πραγματικότητα, στη δυνατότητα έστω και κατ’ ελάχιστον να υλοποιηθεί, όταν είναι παντελώς ανεφάρμοστη, αλλά αυτή παραμένει εκεί για …. να σε βασανίζει, τότε απλά αυτή καταντά «εμμονή» και χρήζει άλλου είδους χειρισμού!!

Παρακολουθώ μια συζήτηση συναδέλφων, για κάποιο θέμα όπου θεωρώ κανένας τους ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ την πραγματικότητα και τις διαστάσεις του και όμως κάποιοι συναγωνίζονται να εμφανιστούν σαν «ειδικοί» και κάποιοι άλλοι ενθουσιωδώς τους επικροτούν και φερμάρουν μαζί τους ….. άνευ λόγου και αιτίας!! Τρανό παράδειγμα, όπου και πάλι κάποιοι ακολουθούν τυφλά, ανθρώπους που τάζουν φρούδες ελπίδες!!

Πρόσφατα λοιπόν, ενέσκηψε (και πάλι – και πάλι – και ξανά) το θέμα της «Σταδιοδρομικής Εξέλιξης» των στελεχών ΑΣΣΥ των Ε.Δ. Συγκεκριμένα εκφράστηκαν (και πάλι) αντιρρήσεις ….. «γιατί να αποστρατεύονται τα στελέχη των ΑΣΣΥ, λόγω ορίου ηλικίας, λόγω 35ετίας» και μάλιστα, όντας ακόμα στην παραγωγική ηλικία περί των 55 ετών και έτσι να υπόκεινται στη μείωση των αποδοχών τους, λόγω συνταξιοδότησης!!

ΣΥΜΦΩΝΩ – ΣΥΜΦΩΝΩ και έχουν απόλυτο ΔΙΚΙΟ !!

Όμως όλοι αυτοί οι «ειδικοί» που φωνασκούν, ας μας πουν και τον τρόπο …. πως μπορεί να γίνει αυτό, πως μπορεί να επιτευχθεί, η αύξηση των ετών παραμονής στο στράτευμα των στελεχών ΑΣΣΥ, πέραν της 35ετίας!!Τους άκουσα να επικαλούνται (αηδίασα) και να εγκαλούν τα Κόμματα, διότι λέει …. «τους είχαν υποσχεθεί επίλυση του θέματος και δεν το έπραξαν»!! Δηλαδή, όχι μόνο επικαλούνται ανερυθρίαστα, μεθόδους πολιτικής παρέμβασης, που όλοι (και οι ίδιοι) καταδικάζουν και τις θεωρούν αθέμιτες και επιβλαβείς στη λειτουργία του Στρατεύματος, αλλά το κυριότερο, απευθύνονται σε «Κέντρα», τα οποία …. δεν έχουν ιδέα για το τι αντικείμενο και …. δεν τους ενδιαφέρει το αντικείμενο (μόνο οι ψήφοι)!! 

Ας έχουν υπόψη τους ότι: «Με στραβό σαν κοιμηθείς, το πρωί θ’ αλληθωρίσεις» !! Ντροπή και κρίμα!!
Ήμουνα ο καθ’ ύλην αρμόδιος χειριστής του θέματος, Διευθυντής «Οργάνωσης, Σχεδίασης και Προγραμματισμού Ανθρώπινου Δυναμικού» και ασχολήθηκα προσωπικά με το θέμα, ακριβώς ..... στην προοπτική αύξησης του χρόνου παραμονής στο Στράτευμα ….. ΟΛΩΝ ανεξαρτήτως των στελεχών (ΑΣΕΙ και ΑΣΣΥ) και μάλιστα ….. πολύ πριν επέμβει η Τρόικα!!
Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν!! Οι τυχόν αποσπασματικές, αθέμιτες και ανάρμοστες «λύσεις» (βλ. πολιτικές παρεμβάσεις), είναι αναποτελεσματικές, αφορούν μόνο προσωπικές διευκολύνσεις (βλ. ρουσφέτια) ….. και σίγουρα καταστροφικές, ΒΛΑΠΤΟΥΝ καίρια τη λειτουργία και την αξιοπιστία του Στρατεύματος και όλων μας …. σε κάθε περίπτωση ΔΕΝ ΕΠΙΛΥΟΥΝ το θέμα!!

ΥΠΑΡΧΕΙ μόνο μια και μοναδική λύση και αυτή προτάθηκε (περίοδο 2005-2007), είναι καταγεγραμμένη, είναι κοστολογημένη και εντάσσεται μέσα σ’ ένα συνολικό σχέδιο «Αναδιοργάνωσης», που …. άλλα σημαντικά τμήματα του, εξελίσσονται (σχεδόν) ικανοποιητικά …. αλλά αυτό, το εν θέματι, καθυστερεί (καθυστερεί λέω), διότι αντιδρούν, αντιστέκονται …. ΟΙ ΙΔΙΟΙ που σήμερα φωνάζουν!!

Ας ακούσουμε λοιπόν, ήρεμα και νηφάλια (χωρίς εμπάθειες και απωθημένα), τις τυχόν προτάσεις επίλυσης του θέματος αυτού, από τους «ειδικούς», που σήμερα διαμαρτύρονται …. και μετά, ας το συζητήσουμε …. όσο θέλουν!!


« PREV
NEXT »

Τα νέα στο e-mail σου! ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!