ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Ο εκσυγχρονισμός των φρεγατών “βουλιάζει” λόγω F-16

Διαδώστε το

Το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των F-16 είναι λογικό να έχει απορροφήσει το ενδιαφέρον των επιτελών του ΥΠΕΘΑ,του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΑ. Απ΄ ότι φαίνεται όμως θα απορροφήσει και τους όποιους οικονομικούς πόρους υπάρχουν για άλλες αναβαθμίσεις,εκσυγχρονισμούς και εξοπλισμούς.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αναζητά λύση,μετά από τον εκσυγχρονισμό των F-16, είναι ο εκσυγχρονισμός του Στόλου και ειδικότερα η αναβάθμιση των φρεγατών ΜΕΚΟ.

Απ΄ ότι φαίνεται αυτή η αναβάθμιση δεν θα γίνει.

Ο εκσυγχρονισμός των φρεγατών ΜΕΚΟ είχε υπολογιστεί να κοστίσει περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό το ποσό δεν υπάρχει πλέον, αφού έχει αποφασιστεί ότι η απολυτη προτεραιότητα θα δοθεί στο θέμα των F-16.Η ηγεσία του ΓΕΝ σε συνεννόηση με το ΓΕΕΘΑ, έχει σχεδιάσει το “συμμάζεμα” των ΜΕΚΟ με κόστος το πολύ 100 εκατομμυρίων ευρώ για όλα τα πλοία. Ακόμη κι αυτά τα χρήματα είναι δύσκολο να βρεθούν και γι΄ αυτό γίνεται μεγάλη προσπάθεια ώστε το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των F-16 να διατηρηθεί σ΄ ότι αφορά το κόστος του σε λογικά επίπεδα. Αυτός είναι και ο λόγος που στο ΥΠΕΘΑ δεν θέλουν να ακούν για κόστος εκσυγχρονισμού που θα ξεπερνά το 1 δις. Κάτι που φαίνεται αυτή τη στιγμή απίθανο…

Η απόφαση για ουσιαστική ακύρωση εκτεταμένης αναβάθμισης των φρεγατών ΜΕΚΟ ,συνδυάζεται με την άποψη ότι ο Στόλος πρέπει να αποκτήσει δύο νέα ή έστω ελαφρώς μεταχειρισμένα πλοία που θα ΄χουν μεγάλες δυνατότητες στην αντιαεροπορική άμυνα.Διαδώστε το

ΑΜΥΝΑ

Θέλεις τα νέα του enoplos.gr στο E- mail σου? ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!