ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ! Ποιος ο λόγος ύπαρξης του (photo + video)

Διαδώστε το

Το «Doomsday E-4B», όπως το λένε οι Αμερικανοί  είναι το μυστικό αεροσκάφος που προστατεύει τον τον πρόεδρο των ΗΠΑ σε περίπτωση ξαφνικού πυρηνικού πολέμου ή έκτακτης κρίσης. Η ύπαρξη του είναι μυστική εδώ και χρόνια, από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου όπου και δημιουργήθηκε.

Από το συγκεκριμένο αεροσκάφος λαμβάνονται και οι όποιες αποφάσεις λειτουργώντας, στην ουσία, σαν αίθουσα πολεμικών επιχειρήσεων στον ουρανό.

Το αεροσκάφος, είναι βγαλμένο σε τέσσερα «αντίτυπα», ώστε να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα σε περίπτωση που υπάρξει κάποια μηχανική βλάβη, και αποτελεί τον σκιώδη «αδελφό» του προεδρικού αεροπλάνου, του Air Force One, πετώντας πίσω από αυτό σε κάθε μετακίνηση του προέδρου.

Αυτά τα τέσσερα αεροσκάφη E-4B «Nightwatch», η κωδική τους ονομασία, είναι ειδικά τροποποιημένα Boeing 747 και το ένα από αυτά βρίσκεται σταθμευμένο με αναμμένες τις μηχανές όλο το 24ωρο, στη βάση της Ομάχα, στη Νεμπράσκα.

Το «Doomsday E-4B» έχει τη δυνατότητα να επικοινωνεί με οποιονδήποτε, σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, αντέχει σε ηλεκτρομαγνητικούς παλμούς με όλα τα συστήματα να παραμένουν άθικτα, ενώ δεν είναι εύκολα να γίνει χάκινγκ.Χρησιμοποιεί και παραδοσιακά αναλογικά όργανα πτήσης επειδή είναι λιγότερο ευάλωτα σε επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, ενώ μπορούν να έχουν πλήρωμα 112 ατόμων.

Τα αεροπλάνα εξοπλίζονται ως πλήρη κέντρα διοίκησης για τον πρόεδρο και τους κορυφαίους αξιωματούχους του, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Άμυνας, σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου ή εθνικής έκτακτης ανάγκης.

Μολονότι δεν αποτελούν τεχνικά μυστικά, αναφέρονται σπάνια και η πολεμική αεροπορία δεν αναγνωρίζει δημόσια ότι τα διαθέτει.

plane6

plane8

plane9
Διαδώστε το

ΔΙΕΘΝΗ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ enoplos.gr ΣΤΟ E-MAIL ΣΟΥ ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!