ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

ΡΑΠΙΣΜΑ στον ΕΡΝΤΟΓΑΝ «Η Ρωσία δεν θα δώσει τους S-400 στην Τουρκία» !!!

Διαδώστε το

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Με τίποτα δεν θα παραδώσει η Ρωσία στους Τούρκους τους πυραύλους S-400, σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της  τουρκικής εφημερίδας Cumhurriıyet, με τον χαρακτηριστικό τίτλο, «Rusya, S-400 füzelerini Türkiye’ye vermeyecek», δηλαδή, «Η Ρωσία δεν θα δώσει τους S-400 στην Τουρκία».


Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες της τουρκικής εφημερίδας, ο κυριότερος λόγος για τον οποίο η Ρωσία δεν θα παραδώσει ποτέ τους ρώσικους πυραύλους στους Τούρκους, είναι ότι η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και δεν είναι δυνατόν οι Ρώσοι να δώσουν την δυνατότητα σε στο ίδιο το ΝΑΤΟ να αποκτήσει την τεχνολογία των S-400.Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή της ρωσικής εταιρείας Rosoboroneksport, Aleksandr Miheyev, έχει μεν υπογραφεί η συμφωνία μεταξύ των δυο χωρών για τους ρωσικούς πυραύλους, αλλά το θέμα παραμένει ένεκα τεχνικών δυσκολιών.


Για το ίδιο θέμα ο νέος πρέσβης της Ρωσίας στην Άγκυρα, Aleksey Yerhov, ανέφερε ότι υπάρχουν απροσπέλαστα προβλήματα για την παράδοση των ρωσικών πυραύλων στην Τουρκία, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει και την έντονη αντίδραση των ΗΠΑ και των Βρυξελών σε αυτό το θέμα.


Παράλληλα όπως αναφέρεται κορυφαίος διπλωμάτης της Δύσης μιλώντας στην τουρκική εφημερίδα, ανέφερε ότι παρά του ότι έχουν μπει οι τελικές υπογραφές για την παράδοση των ρωσικών πυραύλων οι Ρώσοι δεν θα προχωρήσουν στην παράδοση τους επικαλούμενοι τεχνικά προβλήματα. Αυτά τα τεχνικά προβλήματα είναι ακριβώς το ζήτημα της ρώσικης τεχνολογίας που δεν μπορεί να δοθεί στο ΝΑΤΟ.

Λοιπόν, μάλλον… άνθρακες ο «θησαυρός» για τον Ερντογάν.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Διαδώστε το

ΔΙΕΘΝΗ

slider

Θέλεις τα νέα του enoplos.gr στο E- mail σου? ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!