ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Συμμετοχή του Πολεμικού Ναυτικού στην 190η Επέτειο της Ναυμαχίας Ναβαρίνου

Διαδώστε το

Την Πέμπτη 19 και Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017, πραγματοποιήθηκαν στην Πύλο εορταστικές εκδηλώσεις για την 190η επέτειο της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου, παρουσία του Αρχηγού Στόλου Αντιναυάρχου Ιωάννη Γ. Παυλόπουλου ΠΝ, ως εκπροσώπου του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Νικολάου Τσούνη ΠΝ.


Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων κατέπλευσε στο λιμένα της Πύλου η Φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ. Επιπροσθέτως τμήμα της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και άγημα της Φρεγάτας απέδωσαν τιμές.
Στις 20 Οκτωβρίου 1827 έλαβε χώρα  στον ομώνυμο όρμο της η ναυμαχία του Ναβαρίνου, κατά την οποία οι τρεις μεγάλες δυνάμεις της εποχής  (Αγγλία - Γαλλία - Ρωσία) αντιμετώπισαν τον ενωμένο Τουρκοαιγυπτιακό στόλο, υπό τον Ιμπραήμ πασά. Ο στόλος των τριών Ευρωπαϊκών δυνάμεων παρόλο που υστερούσε των αντιπάλων σε αριθμό πλοίων και πυροβόλων, υπερτερούσε σε πειθαρχία, εκπαίδευση και εμπειρία. Το αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν η ολοσχερής καταστροφή του Τουρκοαιγυπτιακού στόλου,  γεγονός που σηματοδότησε την απαρχή δημιουργίας Ελληνικού Κράτους.


Η εν λόγω ναυμαχία είναι η τελευταία στην ιστορία που διεξήχθη εξ ολοκλήρου με ιστιοφόρα σκάφη. Ποτέ άλλοτε στο πλαίσιο των ναυτικών επιχειρήσεων με ιστιοφόρα σκάφη δεν αντιπαρατέθηκε τόσο μεγάλος αριθμός μονάδων, με τόσο μεγάλη ισχύ πυρός, σε τόσο περιορισμένης έκτασης πεδίο μάχης.
Διαδώστε το

ΑΜΥΝΑ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ enoplos.gr ΣΤΟ E-MAIL ΣΟΥ ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!