ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

200 ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΙΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΦΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΤΙΑΧΝΕ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ

Διαδώστε το

Υποναύαρχος εα Στέλιος Φενέκος*

Πριν επτά ακριβώς χρόνια εξέφραζα έμπρακτα τις αντιρρήσεις μου για την συμφωνία που προωθούσε ο τότε υπουργός άμυνας κ. Βενιζέλος για την παραγγελία δύο ακόμη Υ/Β, προκειμένου να αγοράσει τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά ο κ. Σάφα ο οποίος υποτίθεται ότι αναλάμβανε την συνέχιση και την ολοκλήρωση του προγράμματος των νέων υποβρυχίων.
Στα χρόνια που ακολούθησαν τα ναυπηγεία υπό τον κ. Σάφα δεν κατάφεραν να προχωρήσουν το πρόγραμμα των Υ/Β το οποίο κόλλησε και εάν δεν ήταν το Π.Ν. να αναλάβει το management δεν θα είχαμε σήμερα κανένα από αυτά τα υποβρύχια.Σήμερα αποκαλύπτοντα όλα. Οι ανόητες δικαιολογίες των πολιτικών υπευθύνων καθώς και η μετάθεση ευθυνών δεν μπορούν να καλύψουν το πόσο κακή ήταν αυτή η συμφωνία με τον κ. Σάφα.Με τελεσίδικη απόφαση της Διεθνούς Διαιτησίας κρίθηκε ότι η Ελληνική Δημοκρατία ευθύνεται έναντι της “Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ” (Ναυπηγεία Σκαραμαγκά) για πάνω από 200 εκατομμύρια Ευρώ.

Ο Όμιλος Privinvest, του οποίου μέλος είναι η Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ (Ναυπηγεία Σκαραμαγκά), έκανε σήμερα το ακόλουθο σχόλιο για την απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (“ICC”):
«Πριν από επτά χρόνια, το Ελληνικό Δημόσιο ανακοίνωσε μέσα σε κλίμα ευφορίας την επένδυση του Ομίλου μας στην Ελλάδα.

Το πολλά υποσχόμενο αυτό εγχείρημα κατέρρευσε γρήγορα από αποκλειστική ευθύνη του Ελληνικού Δημοσίου, κάτι που μας ανάγκασε να προσφύγουμε ενώπιον της Διεθνούς Διαιτησίας για να προστατεύσουμε τον Όμιλό μας... ενώ επιπροσθέτως αναγκαστήκαμε να συμπεριλάβουμε και πρόβλεψη στις οικονομικές μας καταστάσεις για ποσό άνω των 160 εκατομμυρίων Ευρώ. Ως να μη έφθαναν τα ανωτέρω, είναι γνωστό ότι έχουμε υποστεί και συκοφαντική δυσφήμιση από ορισμένους πολιτικούς – που ενδεχομένως να στόχευε στην κάλυψη των εσφαλμένων ενεργειών και των καταστροφικών παραλείψεων του Δημοσίου απέναντί μας.

Σήμερα, όμως, με την έκδοση της απόφασης του ICC δικαιωνόμαστε καθώς το Ελληνικό Δημόσιο κρίθηκε ότι ευθύνεται έναντι της Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ ) για πάνω από 200 εκατομμύρια Ευρώ, πλέον περαιτέρω αποζημιωτικής ευθύνης που αναγνωρίστηκε ότι υπέχει το Ελληνικό Δημόσιο υπέρ των Ναυπηγείων μας».

Μία ακόμη κάκιστη συμφωνία μας υποχρεώνει να καταβάλουμε τεράστιες αποζημιώσεις.
Οι βασικοί υπεύθυνοι γι αυτές τις συμφωνίες κρύβονται πίσω από την Υπουργική ασυλία. 
Ακόμη χειρότερα συνεχίζουν να διεκδικούν θέσεις εξουσίας παρά τις κραυγαλέες αποτυχίες τους.

*Ο Υποναυαρχος εα Στέλιος Φενέκος είναι Πρόεδρος του κόμματος Κοινωνία Αξιών.Διαδώστε το

ΑΠΟΨΗ

Θέλεις τα νέα του enoplos.gr στο E- mail σου? ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!