ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Π.Καμμένος: «Ανοίγουμε τους φακέλους για Κύπρο και αγνοούμενους - Επιτέλους θα μάθουμε την αλήθεια μετά από 43 χρόνια»

Διαδώστε το

Στην απόφαση να ανοίξουν οι φάκελοι του ΥΠΕΘΑ για την Κύπρο ώστε να μαθευτεί η αλήθεια για την τύχη των αγνοουμένων προχωράει η ηγεσία του υπουργείου.

«Συνεχίζει η Επιτροπή την διερεύνηση των στοιχείων, που πολλά από αυτά ήταν κλειδωμένα και σφραγισμένα επί 43 ολόκληρα χρόνια, τώρα πρωτάνοιξαν, πολλά από αυτά τα βλέπουμε και εμείς τώρα, θα βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση, όπως και στην απόδοση της αλήθειας»
δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Μετά από 43 χρόνια, αρχεία που αφορούν τη τουρκική εισβολή στη Κύπρο, τα οποία ήταν κλειδωμένα και σφραγισμένα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην Ελλάδα, θα ανοίξουν, ούτως ώστε να συμβάλουν στην ενίσχυση της προσπάθειας για την διερεύνηση της τύχης των αγνοουμένων και στην απόδοση της αλήθειας.

Σε δηλώσεις του στη Λευκωσία, ο Πάνος Καμμένος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον υπουργό Άμυνας της Κύπρου, την Εθνική Φρουρά και όλους όσους επί χρόνια ολόκληρα, δίνουν το δικό τους αγώνα για το θέμα των αγνοουμένων, «ένα εθνικό θέμα που αφορά όλους μας».

«Χαίρομαι» είπε ο κ. Καμμένος «που αυτή τη στιγμή έχω τη δυνατότητα να το κάνω από την μεριά μου, σαν υπουργός Εθνικής Άμυνας. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις πρώτες διαδηλώσεις στον «Ορφέα» (οδόφραγμα στη Λευκωσία) με τις εν ζωή τότε μανάδες των αγνοουμένων. Πολλές από εκείνες που ήταν στις διαδηλώσεις με τις φωτογραφίες και τις μεγάλες συναυλίες δεν υπάρχουν πια, έφυγαν με αυτό τον καημό και αυτό το παράπονο, και θεωρώ ότι ήταν εθνική μας υποχρέωση, ανεξάρτητα, το τι μπορεί να βγει από το άνοιγμα των αρχείων, να αποδοθεί αλήθεια σε εμάς και στα παιδιά μας και να καταλογιστούν οι ευθύνες όπου είναι να καταλογιστούν».  Το έθνος, συνέχισε ο κ. Καμμένος, δεν μπορεί ούτε να σιωπά, ούτε να αποκρύπτει.«Και βεβαίως το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας δεν μπορεί να έχει κρυφά αρχεία του υπουργείου  Άμυνας της Κύπρου. Κάναμε μια πολύ προσεκτική δουλειά και συνεργασία με τους αξιωματικούς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Εντοπίστηκαν αρκετά από τα ημερολόγια, ιδίως των μονάδων, που αποτελούν αν θέλετε και στοιχεία που μέχρι τώρα λόγω του απορρήτου δεν είχαν απελευθερωθεί και με τη συμφωνία που είχαμε με τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, κ. Αποστολάκη και τους αρχηγούς, έχω υπογράψει την διαταγή να απελευθερωθούν όλα αυτά τα στοιχεία που ζητήθηκαν, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν και μακάρι να βοηθήσουν στο να μπορέσουμε να διαλευκάνουμε κάποιες από τις υποθέσεις».

Αυτό δεν σημαίνει, σημείωσε, ότι σταματάμε εδώ. «Συνεχίζει η Επιτροπή την διερεύνηση των στοιχείων, που πολλά από αυτά ήταν κλειδωμένα και σφραγισμένα επί 43 ολόκληρα χρόνια, τώρα πρωτάνοιξαν, πολλά από αυτά τα βλέπουμε και εμείς τώρα, θα βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση, όπως και στην απόδοση της αλήθειας».
  
Γι’ αυτό, είπε ο κ. Καμμένος, «είπα χθες στο μήνυμα μετά την παρέλαση ότι η Κύπρος είναι κοντά και η Ελλάδα είναι κοντά και παρούσα και το μήνυμα που στείλανε και οι πιλότοι μας μπαίνοντας στο FIR ήτανε οφειλόμενο από την μεριά του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις διότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις ποτέ δεν θεώρησαν την Κύπρο μακράν και  αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να το αποκαταστήσουμε έστω και μετά από χρόνια». 

«Ευχαριστούμε για τη δυνατότητα που μας δώσατε σαν Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, από τα χρήματα του ελληνικού λαού, να μπορέσουμε να συμβάλουμε αυτό το ελάχιστο της μεταφοράς του υλικού που έχει ζητηθεί για να προχωρήσουμε στο μνημείο, που ελπίζω να βρίσκεται σύντομα στο χώρο της αποδόσεως των τιμών», πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων Νίκος Σεργίδης, σε δήλωση του είπε ότι σαν συγγενείς αγνοουμένων και σαν Οργάνωση εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη τους.
pronews.gr/Διαδώστε το

ΕΛΛΑΔΑ

Θέλεις τα νέα του enoplos.gr στο E- mail σου? ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!