ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

«Στο περίμενε» η οικογένεια του αδικοχαμένου δεκανέα Φώτη Ανδρικόπουλου

Διαδώστε το

Ήταν 7 Οκτωβρίου 2014 όταν κατά τη διάρκεια άσκησης με βαρέα όπλα στον Βόλο ανατινάχθηκε 
σωλήνας όλμου με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο Επαγγελματίας Οπλίτες (υπαξιωματικοί) και ένας οπλίτης θητείας. Οι δύο στρατιωτικοί που έχασαν τη ζωή τους είναι ο Γεώργιος Ορφανίδης, ΕΠΟΠ Λοχίας, 33 ετών και ο Αναστάσιος Μεζάλας, ΕΠΟΠ Λοχίας, 34 ετών. Μόλις 19 ετών ήταν ο άτυχος Πατρινός δεκανέας Φώτιος Ανδρικόπουλος, ο οποίος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του.


Το δυστύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια άσκησης ενός μηχανοκίνητου λόχου στο Πεδίο Ασκήσεων Γλαφυρών Μαγνησίας. Σύμφωνα με την τότε επίσημη εκδοχή του ΓΕΣ, περί τις 13:30, στο Πεδίο Ασκήσεων «Γλαφυρών», κατά την πραγματοποίηση προγραμματισμένων βολών Βαρέων Όπλων Πεζικού με όλμους 81 χιλ, «διερράγη» ο σωλήνας του όλμου.Το μνημόσυνο για τον Φώτη Ανδρικοπουλος θα γίνει και φέτος στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Πετρωτού εκεί που υπάρχει η προτομή του 19χρονου.


Δυστυχώς όμως η Πολιτεία, ακόμη και σήμερα δεν έχει συμπεριφερθεί όπως ο νόμος προβλέπει για τον θάνατο ενός Ελληνα την ώρα του καθήκοντος. Ετσι οι δύο αδελφές του Φώτη δεν έχουν αποκατασταθεί όπως ο σχετικός νόμος προβλέπει. Και μπορεί το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες που απαιτούνταν (έστω και με καθυστέρηση ετών), όμως το ζήτημα έχει κολλήσει στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
ΠΗΓΗ: dete.grΔιαδώστε το

ΕΛΛΑΔΑ

slider

Θέλεις τα νέα του enoplos.gr στο E- mail σου? ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!