ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

Διαδώστε το

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Το στρατηγικό «παιχνίδι» στο βόρειο Ιράκ «χοντραίνει» καθώς όχι μόνο δεν απέρριψαν οι Αμερικανοί το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία των Κούρδων, αλλά προχωρούν, όπως μεταδίδουν τα ίδια τα τουρκικά ΜΜΕ, στην δημιουργία της πρώτης μεγάλης στρατιωτικής βάσης μέσα στο κουρδικό έδαφος.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αρχηγού του κουρδικού Γενικού Επιτελείου του βορείου Ιράκ, στρατηγού Cemal Eminki, στα πλαίσια του πολέμου κατά της ισλαμικής τρομοκρατίας στην περιοχή του Makhmour στο κουρδικο βόρειο Ιράκ, που είναι υπό τον έλεγχο των Πεσμεργκά, οι Αμερικανοί συγκεντρώνουν δυνάμεις και πολεμικό υλικό δημιουργώντας μια μεγάλη στρατηγική βάση.Η περιοχή αυτή του Makhmour έχει στρατηγική σημασία και απέχει μόλις 40 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του ιρακινού Κουρδιστάν, το Ερμπίλ.


Στην περιοχή αυτή έχει δημιουργηθεί η αμερικανική στρατιωτική βάση «Kayyara Askeri Üssü» μια εξέλιξη που σίγουρα θα κάνει την Άγκυρα ακόμα πιο σκεπτική στις προθέσεις της να εισβάλλει στο βόρειο Ιράκ.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr

Διαδώστε το

ΔΙΕΘΝΗ

Θέλεις τα νέα του enoplos.gr στο E- mail σου? ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!