ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

ΕΚΤΑΚΤΟ: Κρίση στις σχέσεις Τουρκίας με ΗΠΑ - Ανεστάλη η έκδοση βίζας από Τουρκία για ΗΠΑ

Διαδώστε το

Διπλωματική κρίση στις σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ ξέσπασε πριν λίγες ώρες με τις ΗΠΑ να αναστέλλουν την χορήγηση βίζας από την Τουρκία για τις ΗΠΑ σε περιπτώσεις που δεν αφορούν ανθρωπιστικά-προσφυγικά ζητήματα.

Οι ΗΠΑ καλούν την Τουρκία να εξασφαλίσει την ασφάλεια του προσωπικού τους στις ΗΠΑ, μετά την σύλληψη με κατηγορίες κατασκοπείας ενός υπαλλήλου που εργαζόταν στο προξενείο των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη.

«Πρόσφατα γεγονότα ανάγκασαν την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επανεκτιμήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στην τουρκική κυβέρνηση, για την  ασφάλεια της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής.


Εξαιτίας αυτής της επανεκτίμησης η αμερικανική κυβέρνηση αναστέλλει την υπηρεσία βίζας εκτός εκείνων που αφορούν ανθρωπιστικούς-προσφυγικους λόγoυς από όλα τα προξενεία της στην Τουρκία», αναφέρει η ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας την Τουρκία.


Η απόφαση έρχεται μετά τη σύλληψη του Τούρκου Metin Topuz ο οποίος εργαζόταν στην αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα με την κατηγορία ότι διατηρούσε σχέσεις με το δίκτυο FETO του αυτοεξόριστου ιμάμη Fethullah Gulen.Η αμερικανική πρεσβεία είχε επικρίνει την σύλληψη του Τούρκου υπηκόου λέγοντας ότι η αμερικανική πρεσβευτική αρχή είναι βαθιά αναστατωμένη από τις αβάσιμες, ανώνυμες κατηγορίες οι οποίες υποσκάπτουν την μακροχρόνια συνεργασία με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ.


pronews.gr/Διαδώστε το

ΔΙΕΘΝΗ

Θέλεις τα νέα του enoplos.gr στο E- mail σου? ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!