ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

“Αδιάφθοροι ΥΠΕΘΑ”: Προβληματισμοί για τη στελέχωση του Σώματος Επιθεωρητών

Διαδώστε το

Το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ από αύριο θα απασχολήσει τη Βουλή και στις 9 Οκτωβρίου θα ψηφιστεί. Το νομοσχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων τη δημιουργία Κοινού Σώματος Οικονομικών Επιθεωρητών.

Γι΄ αυτή την πρόβλεψη υπάρχουν ορισμένοι προβληματισμοί, τους οποίους και μεταφέρουμε. Προβληματισμοί που έχουν να κάνουν όχι με την ιδέα του ΣΟΕ, αλλά με την στελέχωσή του.

Ποιοι είναι οι προβληματισμοί:

1.   Το  νομοσχέδιο προβλεπει μετάταξη 56 Οικονομικών Αξιωματικών κατόπιν αιτήσεως. Μήπως θα ΄πρεπε να προβλεφθεί κάποιος διαγωνισμός;2.  Μήπως θα ΄πρεπε να δοθεί ένα χρονικό μεταβατικό στάδιο για την προετοιμασία των αξιωματικών που θα το στελεχώσουν;

3.  Μετάταξη Αξιωματικών απο ένα Σώμα σε άλλο σημαίνει επίπονη προσπάθεια ,που σύμφωμα με τις εκτιμήσεις κάποιων θα χρειαστεί μια περίοδο δύο ετών.

Η πρόθεση για την δημιουργία του ΣΟΕ είναι να πάμε ένα βήμα μπροστά σε θέματα διαφάνειας. Αλλά για να είναι αποτελεσματικό αυτό το βήμα θα πρέπει να δημιουργηθεί η πεποίθηση ότι η στελέχωση της νέας υπηρεσίας θα γίνει με απόλυτη αξιοκρατία. Διαφορετικά από την αρχή θα υπάρξει αμφισβήτησή της.

ΠΗΓΗ: militaire.gr/Διαδώστε το

ΑΜΥΝΑ

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ