ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Επίσκεψη Διευθυντού Γραφείου Τυποποίησης ΝΑΤΟ στην Ελλάδα

Διαδώστε το

Την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017, ο Διευθυντής του Γραφείου Τυποποίησης ΝΑΤΟ (Director NATO Standardization Office - DNSO), Major General (AF) Edvardas Mazeikis από τη Λιθουανία, πραγματοποιώντας επίσκεψη στην Ελλάδα από 10 έως 11 Οκτωβρίου 2017, συναντήθηκε στο ΓΕΕΘΑ με αρμόδιους επιτελείς, στο πλαίσιο επαφών επί θεμάτων αμυντικής τυποποίησης.


Η επίσκεψη του DNSO εντάσσεται στο ευρύτερο πλέγμα πρωτοβουλιών της Ελλάδας, ως επικεφαλής κράτους (lead nation) της συμμαχίας, στη διαμόρφωση και υλοποίηση σχεδίου δράσεων διαλειτουργικότητας και τυποποίησης ΝΑΤΟ.
Ειδικότερα, τα βασικά θέματα των επαφών διέλαβαν:

Το εθνικό σχέδιο δράσης για την υλοποίηση της πολιτικής τυποποίησης ΝΑΤΟ.
Τη διασύνδεση των απαιτήσεων τυποποίησης με τις προτεραιότητες του αμυντικού σχεδιασμού ΝΑΤΟ.
Τον έλεγχο εφαρμογής των προτύπων ΝΑΤΟ κατά τις ασκήσεις και αξιολογήσεις.
Τις ελληνικές πρωτοβουλίες στην εμβάθυνση της εκπαίδευσης στην τυποποίηση ΝΑΤΟ.
Την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017, ο Major General (AF) Edvardas Mazeikis, θα επισκεφθεί, στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας, υπηρεσίες και μονάδες του Αρχηγείου Στόλου (ΑΣ), όπου θα ενημερωθεί για το σύστημα επιχειρησιακής αξιολόγησης του ΑΣ, κατά τα πρότυπα ΝΑΤΟ.
Διαδώστε το

ΑΜΥΝΑ

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ