ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Εθνοφύλακες από όλη την Ελλάδα παρέλασαν στη Θεσσαλονίκη!

Διαδώστε το

Από νωρίς το πρωί κατέφθασαν στη Θεσσαλονίκη Εθνοφύλακες από όλη την Ελλάδα για να συμμετέχουν στη στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

Περίπου 2.000 εθνοφύλακες από Ρόδο, Λήμνο, Αλεξανδρούπολη, Λέσβο, Δράμα, Καβάλα, Καστοριά παρέλασαν μπροστά από τους Θεσσαλονικείς που είχαν «πλημμυρίσει» κατά μήκος την Λεωφόρο Μ.Αλεξάνδρου, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν σήμερα, για να παρακολουθήσουν την εντυπωσιακή-όπως κάθε χρόνο- στρατιωτική παρέλαση που γίνεται στην πόλη.
Πριν την έναρξη της παρέλασης ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αλκιβιάδης Στεφανής συνάντησε τους Εθνοφύλακες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το έτος 2017 έχει κηρυχτεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ως «Έτος Εφέδρων και Εθνοφυλάκων».


Ποια είναι η Εθνοφυλακή
Η Εθνοφυλακή αποτελεί τμήμα του Ελληνικού Στρατού. Σκοπό έχει την προάσπιση της χώρας. Μονάδες εθνοφυλάκων υπάρχουν στην ηπειρωτική Ελλάδα αλλά και στα νησιά.

Η επιλογή των Εθνοφυλάκων γίνεται με βάση ορισμένα κριτήρια, τα οποία περιλαμβάνουν την εκπλήρωση της στρατιωτικής θητείας με λευκό απολυτήριο στρατού, ή την εθελοντική κατάταξη, όπως και την εντοπιότητα με βάση το στρατόπεδο στο οποίο εδρεύει η μονάδα Εθνοφυλακής.

Το 1948 συστάθηκαν τα λεγόμενα Τάγματα Εθνοφυλακής Αμύνης (ΤΕΑ) με σκοπό την αντικατάσταση των ΜΑΥ και ΜΑΔ. Τα Τάγματα Εθνοφυλακής Αμύνης καταργήθηκαν το 1982 και αντικαταστάθηκαν από την Εθνοφυλακή.Διαδώστε το

ΕΛΛΑΔΑ

slider

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ