ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Σαφές μήνυμα προς Τουρκία έδωσε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος από την Κύπρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε το

Ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος εκπροσώπησε την ελληνική κυβέρνηση στους εορτασμούς για την επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, δέχτηκε σήμερα μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Υπουργό Άμυνας και τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς τον χαιρετισμό της καθιερωμένης στρατιωτικής παρέλασης στη Λευκωσία.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης, στην οποία, ας σημειωθεί, ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη (F16) συμμετείχαν για πρώτη φορά μετά το 2001, ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι «η σημερινή μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση την ημέρα της Ανεξαρτησίας της Κύπρου στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα, αυτό της δημιουργίας ενός άξονα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου».

«Προς τα βόρεια με την Ελλάδα και τις χώρες της Ευρώπης και τη Βαλκανική, στα ανατολικά με το Ισραήλ, την Ιορδανία και προς τα νότια με την Αίγυπτο», πρόσθεσε. Ανέφερε ακόμη ότι η εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου θα οδηγήσει σε καλύτερες μέρες.

Ο Πάνος Καμμένος συνεχάρη την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Κύπρου, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς και τους οπλίτες, τους εθνοφύλακες, «για την πραγματικά μεγαλειώδη παρέλαση αλλά και παράλληλα για την τεράστια επιτυχία της αναδιοργάνωσης της Εθνικής Φρουράς».

«Ένα ανεξάρτητο κράτος έχει τη δυνατότητα να προστατεύει την εθνική του κυριαρχία και την εδαφική του ακεραιότητα. Για την Ελλάδα η Κύπρος δεν είναι ποτέ μακριά», επεσήμανε.Διαβεβαίωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει μαζί με την κυπριακή ηγεσία «για να βρούμε», όπως είπε, «μια λύση στο Κυπριακό, να απελευθερωθούν τα κατεχόμενα εδάφη, να αποχωρήσουν οι στρατοί κατοχής και να ζήσει το σύνολο του κυπριακού λαού με ευημερία».

 Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους πολίτες της Κύπρου, για τη θερμή υποδοχή των ελληνικών δυνάμεων της ΕΛΔΥΚ και των εναέριων μέσων, και έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης και μήνυμα ενότητας για τις καλύτερες μέρες που, όπως είπε, θα έρθουν και για την Κύπρο και για την Ελλάδα.

Σε ερώτηση αν η παρουσία της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στην Κύπρο θα έχει και συνέχεια, ο κ. Καμμένος είπε ότι η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία είναι συνεχώς παρούσα και πως παράλληλα θα συνεχίσουν και οι κοινές ασκήσεις με την κυπριακή Πολεμική Αεροπορία αλλά και με τρίτες χώρες. «Γνωρίζετε καλά ότι ήδη βρισκόμαστε σε επίπεδο σχεδιασμού ασκήσεων και με το Ισραήλ, και με την Αίγυπτο αλλά και με ευρωπαϊκές χώρες. Βεβαίως και θα συνεχιστεί», τόνισε.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του ΥΕΘΑ:

Διαδώστε το

ΕΛΛΑΔΑ

Θέλεις τα νέα του enoplos.gr στο E- mail σου? ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!