ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ! Τώρα και… Κουρδικά F-16!

Διαδώστε το

Παρά τον αεροπορικό αποκλεισμό της κουρδικής περιοχής του βορείου Ιράκ, από Τουρκία, Ιράκ και Ιράν, οι Κούρδοι προχωρούν ακάθεκτοι στον σχηματισμό της δικής τους πολεμικής αεροπορίας.Την έντονη ανησυχία της Άγκυρας εξέφρασε σε δηλώσεις του στην τουρκική εφημερίδα Aydınlık, o απόστρατος αντιπτέραρχος, Beyazıt Karataş, αποκαλύπτοντας ότι μεγάλο μέρος της ιρακινής πολεμικής αεροπορίας αποτελεούμενη από αμερικανικά F-16 που δώρισαν οι ΗΠΑ στο Ιράκ, περιέρχεται σε χέρια Κούρδων, ενώ πολλοί Ιρακινοί πιλότοι που εκπαιδεύτηκαν από τους Αμερικανούς για τα συγκεκριμένα πολεμικά αεροπλάνα είναι Κούρδοι και θα αποτελέσουν τον πρώτο πυρήνα της κουρδικής πολεμικής αεροπορίας.

Συγκεκριμένα αποκαλύπτεται ότι την τελευταία χρονιά και μετά το πραξικόπημα του Ιουλίου του 2015, οι Αμερικανοί έχουν εκπαιδεύσει 36 Ιρακινούς πιλότους στα F-16 και οι περισσότεροι ήταν Κούρδοι.

Παράλληλα επεσήμανε το ενδεχόμενο να καταλάβουν οι Κούρδοι F-16 της ιρακινής πολεμικής αεροπορίας με την βοήθεια μάλιστα Ισραηλινών πιλότων και να τα οδηγήσουν στις υπό κουρδικό έλεγχο περιοχές, για να ενταχτούν στην κουρδική πολεμική αεροπορία που επανδρώνεται και με την σημαντική βοήθεια του Ισραήλ

Πηγή:nikosxeiladakis.grΔιαδώστε το

ΔΙΕΘΝΗ

slider

Θέλεις τα νέα του enoplos.gr στο E- mail σου? ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!