ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Δαβάκης: Συγκεχυμένες οι πληροφορίες για το κόστος της αναβάθμισης των F-16

Διαδώστε το

Νέα δήλωση Δαβάκη για την αναβάθμιση των F-16

Μετά τη σημερινή ανάρτηση δελτίου τύπου του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας σχετικά με την αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας, ο βουλευτής Λακωνίας και π. υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Θανάσης Δαβάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
Πριν λίγες μέρες, ο Αμερικανός Πρόεδρος δήλωσε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης με τον Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα, ότι το κόστος του προγράμματος αναβάθμισης των μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας δε θα ξεπεράσει τα 2,4 δισ. δολάρια και ότι θα δώσει δουλειές σε αμερικανικά εργατικά χέρια.Μερικές ώρες αργότερα, ο κ. υπουργός Εθνικής Άμυνας μας ενημέρωσε με βιαστική ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι το κόστος δε θα ξεπεράσει τα 1,1 δισ. ευρώ. 

Όμως, σε σημερινή επίσημη ανακοίνωσή του, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας αναφέρει επί λέξει τα ακόλουθα (η έμφαση προστέθηκε):
«Στην παρούσα φάση και με τα μέχρι σήμερα στοιχεία, εξετάζεται η αναβάθμιση μέρους των αεροσκαφών η οποία θα γίνει στην ΕΑΒ, με κόστος που δεν θα υπερβαίνει τα 1,1 δις δολάρια [σ.σ. περίπου 930 εκατομμύρια ευρώ] και το οποίο θα προσδιοριστεί τελικά μετά από τις διαπραγματεύσεις που θα γίνουν μεταξύ των φορέων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και των Αρχών των ΗΠΑ.»

Όπως είναι εμφανές, οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες, γεγονός που δεν αρμόζει στην υψηλή σπουδαιότητα της εν λόγω αναβάθμισης για την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Περιμένουμε από τον κ. υπουργό Εθνικής Άμυνας να ενημερώσει άμεσα και μέσω της προβλεπόμενης διαδικασίας την, αρμόδια, Επιτροπή Εξοπλιστικών της Βουλής.
Διαδώστε το

ΕΛΛΑΔΑ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ enoplos.gr ΣΤΟ E-MAIL ΣΟΥ ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!