ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

ΠΑ: Συνέδριο Στρατιωτικής Αξιοπλοϊμότητας [Military Airworthiness Conference (MAC)

Διαδώστε το

Την Τετάρτη 11 και την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας φιλοξένησε το Ετήσιο Συνέδριο Στρατιωτικής Αξιοπλοϊμότητας [Military Airworthiness Conference (MAC)], του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας (EDA) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το MAC, ως ένα εκ των κορυφαίων συνεδρίων του European Defence Agency (EDA), ενημερώνει τους εκπροσώπους χωρών, οργανισμών και εταιρειών για τις αποφάσεις του EDA επί της Στρατιωτικής Αξιοπλοϊμότητας στο χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις διεθνείς εξελίξεις και τις συνεργασίες μεταξύ Ευρωπαϊκών Στρατιωτικών Αρχών και διεθνούς Αεροναυτικής Βιομηχανίας.

MAC 2017Στις εργασίες του Συνεδρίου συμμετείχαν εκατόν πενήντα (150) εκπρόσωποι από τριάντα δύο (32) χώρες (από Ευρωπαϊκή Ένωση και Αυστραλία, Βραζιλία, Ελβετία, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Καναδά, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Νότια Κορέα), τεσσάρων (4) διεθνών οργανισμών (European Commission, ΝΑΤΟ, EASA, EATC) και είκοσι (20) εταιριών της διεθνούς Αεροναυτικής Βιομηχανίας.

MAC 2017

Στο φετινό MAC, ο EDA έδωσε έμφαση στην αμοιβαία αναγνώριση των Στρατιωτικών Αρχών, που είναι απαραίτητη για την περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και στην τήρηση των ευρωπαϊκών κανόνων αξιοπλοϊμότητας από τις Βιομηχανίες  για την κατασκευή των Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (RPAS). Παράλληλα, το ΝΑΤΟ παρουσίασε το Πρόγραμμα Εφαρμογής Στρατιωτικής Αξιοπλοϊμότητας στην Συμμαχία, που στηρίζεται στα πρότυπα και προδιαγραφές του EDA, ενώ χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσαν ότι σκοπεύουν να υιοθετήσουν το ίδιο ρυθμιστικό πλαίσιο.Διαδώστε το

ΑΜΥΝΑ

Θέλεις τα νέα του enoplos.gr στο E- mail σου? ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!