ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Χελωνονιντζάκι στο Πεντάγωνο... O «Λοχίας Μπάμπης»

Διαδώστε το

■ Η ιστορία του «Λοχία Μπάμπη» που έχει γίνει μασκότ στο στρατόπεδο «Παπάγου» και κάνει περιπολίες στο γρασίδι.

■ Το κτίριο του Πενταγώ­νου όπου η χελώνα με το όνομα «Λοχίας Μπάμπης» (ένθετη) κάνει βόλτες στους κήπους του.

Ο «Λοχίας Μπάμπης» αποτελεί ίσως τον παλαιότερο «υπαξιωματικό» του Ελληνικού Στρατού, αφού έχει πα­ραμείνει στον ίδιο βαθμό περίπου μια δεκαπενταετία! Όχι, δεν έχει υποπέσει σε «βαρύ πειθαρχικόν παράπτωμα περί την Υπηρεσία», ούτε έχει περάσει Στρατοδικείο και έχει υπο­στεί διαδοχικές στερήσεις βαθμού! Όχι Ο «Λοχίας Μπάμπης» είναι η πασίγνωστη, αλλά ακριβοθώρητη στον κόσμο χελώνα, που όλα αυτά τα χρόνια κατοικοεδρεύει στο κεντρικό τεταρτημόριο του κήπου, προς την εκ­κλησία της Παναγίας της Παντάνασσας του στρατοπέδου «Παπάγου»

Ο κήπος αυτός, τμήμα των μεγάλων κή­πων του στρατοπέδου ιδίως στο τμήμα προς τη λεωφόρο Μεσογείων, είναι εκτάσεως πε­ρίπου δύο στρεμμάτων με πλήθος δένδρων, θάμνων, καλλωπιστικών λουλουδιών και φυ­σικά γρασιδιού, και «προστατεύεται» από ένα είδος «περιμετρικής τάφρου», που δεν μπορεί να περάσει η χελώνα, και η οποία οδηγεί τα νε­ρά της βροχής στους υπονόμους.

Αυτό είναι το φυσικό περιβάλλον, ένα μι­κρό, τοπικό «οικοσύστημα» όπου ζει και με­γαλώνει ο «Λοχίας Μπάμπης», όπως τον ονό­μασε κάποιος και, όπως πολλά πράγματα στον στρατό, του έμεινε μονίμως!

Σύμφωνα με την ιστορία (εμείς που είμα­στε 27 χρονιά διαπιστευμένοι δημοσιογρά­φοι στο ΥΠΕΘΑ την έχουμε ακούσει αρκε­τές φορές), ο σημερινός σκληροτράχηλος «Λοχίας Μπάμπης» ήταν κάποτε ένα μικρό πανέμορφο χελωνάκι, που το είχε πάρει κά­ποιος στρατιωτικός, ο οποίος υπηρετούσε στο υπουργείο ή σε κάποιο Γενικό Επιτελείο, για το παιδί του. Ο καιρός πέρασε όμως και, όπως είναι γνωστό, οι χελώνες μεγαλώνουν με πιο αργούς ρυθμούς απ' ό,τι παίρνουν μεταθέσεις οι στρατιωτικοί.Ο χρόνος που η Μητέρα Πατρίς ζήτησε από το στέλεχος της να την υπηρετήσει από κάποια άλλη θέση -συνήθως σε κάποιο ση­μείο της ελληνικής επαρχίας- έφτασε πιο γρήγορα από το μεγάλωμα της οικογενειακής χελώνας. Έτσι η χελώνα πήρε... μετάθεση στον μεγάλο «προστατευμένο» κήπο του στρατοπέδου. Όπερ και εγένετο.

Τα χρόνια όμως περνούν. Το στέλεχος αυ­τό είναι μάλλον απόστρατος, αλλά ο «Λοχί­ας Μπάμπης», που ειρήσθω εν παρόδω ου­δείς γνωρίζει το πραγματικό του φύλο, αλλά όλοι -προφανώς λόγω χώρου- τον αποκαλούν «Λοχία Μπάμπη», όχι μόνο ζει, αλλά και με­γαλώνει, αφού εκεί που βρίσκεται δεν κινδυ­νεύει ούτε από αυτοκίνητα ούτε από κάποιον φυσικό θηρευτή , έχει άφθονη τροφή, χώρους για να κρυφτεί στη διάρκεια της μέρας, αλλά και νερό από τη βροχή ή το τακτικό ... πότισμα του κήπου.

Αν και δεν εμφανίζεται συχνά, αφού οι χε­λώνες είναι από τη φύση τους νυχτόβια ζώα, εν τούτοις αποτελεί ένα είδος μασκότ του Ελληνικού Πενταγώνου. Και όπως πολύ εύστοχα παρατήρησε φίλος στρατηγός, γνώστης του «Λοχία Μπάμπη» από παλιά: «Ο Αρχη­γός που θα υπογράψει την αποστρατεία του "Λοχία Μπάμπη" δεν έχει παρουσιαστεί ακό­μα στη... Σχολή Ευελπίδων»!

Από τον ΛΕΩΝΙΔΑ Σ. ΜΠΛΑΒΕΡΗ
(ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗΣ-01/10/2017)
staratalogia.blogspot.grΔιαδώστε το

ΕΛΛΑΔΑ

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ