ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Το πρώτο τουρκικό αεροπλανοφόρο στον… ορίζοντα (photo)

Διαδώστε το

Ενώ στην ελληνική πλευρά αυξάνονται συνεχώς τα προβλήματα εφοδιασμού και οπλικών συστημάτων στις ένοπλες δυνάμεις λόγω της μνημονιακής κατοχής, στην άλλη πλευρά του Αιγαίου συνεχίζεται ο ξέφρενος ρυθμός της εξοπλιστικής κούρσας με πολλά δισεκατομμύρια δολάρια στον τουρκικό προϋπολογισμό.

Η τελευταία σημαντική εξέλιξη είναι, όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ότι μέχρι το 2021 η Τουρκία θα έχει αποκτήσει το πρώτο τουρκικό αεροπλανοφόρο.Όπως αναφέρεται, το πρώτο τουρκικό αεροπλανοφόρο θα είναι παρόμοιο με το ισπανικού τύπου Juan Carlos-1 και θα έχει την δυνατότητα να μεταφέρει ελικόπτερα Landing Helicopter Dock, αλλά και εδώ είναι το ενδιαφέρον και μαχητικά αεροσκάφη F-35.

Σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία της Τουρκικής Πολεμικής Βιομηχανίας, έχουν γίνει ήδη οι προεργασίες με την στήριξη της ισπανικής φίρμας Navantia, για την ναυπήγηση του πρώτου τουρκικού αεροπλανοφόρου.

Η εξέλιξη αυτή σίγουρα αποτελεί μια ακόμα δραματική ανατροπή της ισορροπίας δυνάμεων και θα πρέπει να απασχολήσει σοβαρά την ελληνική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.

Πηγή:nikosxeiladakisΔιαδώστε το

ΔΙΕΘΝΗ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ enoplos.gr ΣΤΟ E-MAIL ΣΟΥ ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!