ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Από το 1991 το Σχέδιο… ΜΕ «ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ»

Διαδώστε το

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ένα σχέδιο για τον οριστικό διαμελισμό της Συρίας και του Ιράκ μετά την οριστική κατάλυση του ισλαμικού κράτους, φέρνει στην δημοσιότητα η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα, Yeni Şafak, επικαλούμενη αποκαλύψεις των αρχηγών της ένοπλης συριακής αντιπολίτευσης που υποστηρίζεται από την Τουρκιά και που αναφέρουν πως το σχέδιο αυτό άρχισε να εφαρμόζεται από το 1991με την πρώτη αμερικανική επέμβαση στο Ιράκ.

Σύμφωνα με τον αποκαλυπτικό χάρτη του σχεδίου αυτού, το Ισραήλ παίρνει μια μεγάλη λωρίδα πέραν των υψωμάτων του Γκολάν, ενώ η Σύρια χωρίζεται ουσιαστικά σε τέσσερα μέρη που είναι : το καθεστώς Άσαντ, το κουρδικό αυτόνομο στην βορειοδυτική πλευρά, ένας θύλακας της συριακής αντιπολίτευσης στην περιοχή που συνορεύει με την τουρκική περιοχή του Hatay και με την περιοχή του Χαλεπιού να έχει ένα ειδικό αυτόνομο καθεστώς.

Ανάλογο σχέδιο υπάρχει για το Ιράκ που επίσης χωρίζεται σε τέσσερεις περιοχές, των Σουνιτών, στο κέντρο των Σιϊτών, το κουρδικό, ενώ το Κιρκούκ που διεκδικούν πολλοί με τις μεγάλες πετρελαιοπηγές θα έχει ένα ειδικό αυτόνομο καθεστώς.

Ίδωμεν!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.grΔιαδώστε το

ΔΙΕΘΝΗ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ enoplos.gr ΣΤΟ E-MAIL ΣΟΥ ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!