ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

“Φόρμουλα 1” το Τμήμα Άμεσης Επέμβασης του ΥΠΕΘΑ! Τι προκύπτει από το βίντεο ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ

Διαδώστε το

Η εισβολή του Ρουβίκωνα στο ΥΠΕΘΑ προβληματίζει ιδιαίτερα πολιτική και στρατιωτική ηγεσία. Το πρόβλημα είναι διαχρονικό, αφού επρόκειτο για την τρίτη εισβολή στο ΥΠΕΘΑ από το 2011. Το ερώτημα είναι τι φταίει και απόστρατοι, συνδικαλιστές και Ρουβίκωνες μπαίνουν στο ΥΠΕΘΑ;

Οι μεταθέσεις προσωπικού που βρίσκονται σε εξέλιξη δεν αρκούν για να διορθωθεί η κατάσταση. Ποιο είναι το συμπέρασμα που έχει προκύψει από την τελευταία εισβολή;Στο ΓΕΕΘΑ μελέτησαν το βίντεο της εισβολής καρέ καρέ. Η διάρκεια της επιχείρησης του Ρουβίκωνα ήταν 2 λεπτά και έξι δευτερόλεπτα. Χρόνος αρκετός για να κατέβουν τα ρολά της πύλης αλλά πάρα πολύ λίγος για να βρεθεί στο σωστό σημείο το Τμήμα Αμέσου Επεμβάσεως που έχει την ευθύνη αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών! Όλη η εκπαίδευση που έγινε μετά από την εισβολή των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά προέβλεπε χρόνο ετοιμότητας του Τμήματος Αμέσου Επεμβάσεως, δέκα λεπτά.

 Όπως αποδείχτηκε από την περίπτωση του Ρουβίκωνα , ο χρόνος αυτός δεν προσφέρει τίποτα. Συνεπώς το Τμήμα Αμέσου Επεμβάσεως θα πρέπει να είναι έτοιμο πολύ γρηγορότερα για να αναλαμβάνει δράση. Ο μοναδικός τρόπος για να γίνει αυτό φαίνεται ότι είναι η διαρκής παρουσία μιας ομάδας του στην κεντρική πύλη του  ΥΠΕΘΑ. Το Τμήμα Αμέσου Επεμβάσεως είναι εκπαιδευμένο στην “διαχείριση πλήθους” κι έχει τον κατάλληλο εξοπλισμό. Δηλαδή ασπίδες και γκλομπς. Γιατί μόνο αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν κι όχι όπλα όπως πολύ εύκολα και ανεύθυνα κάποιοι “διαδικτυακοί στρατηλάτες” ζήτησαν τις τελευταίες ημέρες!
ΠΗΓΗ: militaire.gr/Διαδώστε το

ΕΛΛΑΔΑ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ