ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Ανάγκη αναπροσαρμογής των 24ωρων υπηρεσιών των μονίμων στρατιωτικών με βάση την ηλικία!

Διαδώστε το

Γράφει ο Μπάτζιος Φώτιος,  Αντιπρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς


Με το μέχρι σήμερα ισχύον σύστημα, διαχωρίζεται ο αριθμός των 24ωρων υπηρεσιών ανά μήνα με μοναδικό κριτήριο τον βαθμό που φέρει κάποιος και με κανέναν άλλο τρόπο κατανομής. Θεωρώ πως ο συγκεκριμένος τρόπο οριοθέτησης του αριθμού των 24ωρων υπηρεσιών (μόνο με τον βαθμό), προσκρούει στην συνταγματική επιταγή περί ισότητας όλων των Ελλήνων ενώπιον του νόμου, και πρέπει να καταργηθεί .

Το κριτήριο του βαθμού ως μόνο λόγο ένταξης στα μηνιαία όρια εκτέλεσης των συγκεκριμένων υπηρεσιών, και πλέον να υπολογίζεται με βάση ηλικιακά όρια. 

Η παρούσα πρόταση εκτός του ότι αίρει το αίσθημα της αδικίας στα χαμηλόβαθμα στελέχη του στρατού, τοποθετεί τα πράγματα σε μια ρεαλιστική βάση, καθόσον μεγαλώνοντας ηλικιακά ένας εργαζόμενος στις ΕΔ είναι φυσικό και επόμενο να μειώνονται οι σωματικές και ψυχικές αντοχές του, ο χρόνος και η ικανότητα αντίδρασης σε ορισμένα περιστατικά, καθώς επίσης αυξάνονται και οι πιθανότητες εκδήλωσης κάποιου σοβαρού νοσήματος εξαιτίας των αυξημένης σωματικής και ψυχικής καταπόνησης. 

Μάλιστα μιλώντας με έγκριτο συνταγματολόγο, με διαβεβαίωσε πως μια ευνοϊκότερη αντιμετώπιση μιας εργασιακής ομάδας με βάση την ηλικία, δεν αντίκειται στο σύνταγμα, το αντίθετο μάλιστα προάγεται από τον νομοθέτη ως ένα μέτρο προστασίας των εργαζομένων.
Διαδώστε το

ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ