ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Επαγγελματίες Οπλίτες ( ΕΠ ΟΠ) ο πιο επιτυχημένος Θεσμός των ΕΔ!

Διαδώστε το

Για τους Επαγγελματίες Οπλίτες, έχουν γίνει πολλές συζητήσεις κατά καιρούς, είτε θετικές είτε αρνητικές, περνώντας πάντα ως βάση, τον παράγοντα άνθρωπο και όχι το τι πραγματικά σημαίνει ο Θεσμός αυτός, για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας μας.

Λαμβάνοντας λοιπόν υπ όψιν μας, την υπογεννητικότητα, την μείωση της στρατιωτικής θητείας, καθώς και την τεχνολογική εξέλιξη στις Ένοπλες Δυνάμεις, θα διαπιστώσουμε ότι ο Θεσμός των ΕΠ ΟΠ κρίνεται σήμερα περισσότερο αναγκαίος, για το στράτευμα παρά ποτέ, ίσως τολμάμε να πούμε και από άλλες κατηγορίες Στελεχών, που ξεκαθαρίζουμε δεν έχουμε κάτι μαζί τους, αλλά στην πράξη πχ λόχος χωρίς οπλίτες, είτε επαγγελματίες είτε στρατεύσιμους δεν υπάρχει, ενώ χωρίς τον Λοχαγό, συνεχίζει η ύπαρξη του, με επικεφαλής κάποιον κατώτερο.

Άλλο ένα σημαντικό έργο που προσφέρουν τα στελέχη αυτά, είναι ότι στις Μονάδες που υπηρετούν, προσφέρουν σημαντικά στο έργο της, ως ενεργό προσωπικό, που από την εμπειρία που έχουν ήδη αποκτήσει με την πάροδο του χρόνου, γνωρίζουν άριστα τι πρέπει να κάνουν και το πως πρέπει να το κάνουν, την ώρα που θα απαιτηθεί από τις επιχειρησιακές και μη ανάγκες.

Η δε εμπειρία τους, από τις χαμηλές βαθμίδες ιεραρχίας και μεγαλώνοντας, τους δίνει επίσης την δυνατότητα, να μπορούν ως μεγαλύτεροι βαθμοφόροι πλέον, να ηγηθούν στρατιωτικών τμημάτων, με άριστο τρόπο, αυτό φυσικά το βλέπουμε και σε πολλούς στρατούς ξένων χωρών, οι οποίοι έχουν επενδύσει στο θεσμό των ΕΠ ΟΠ, πολύ περισσότερο απ΄ότι εμείς, που λόγο οικονομικής κρίσης, δυστυχώς τον αφήσαμε πίσω.

Τέλος καλό είναι οι αρμόδιοι, να δουν τον θεσμό των ΕΠ ΟΠ, από διαφορετική οπτική γωνία ώστε να τον αναβαθμίσουν και να τον ανανεώσουν, γιατί πιστεύουμε ότι για το σήμερα, είναι ο πιο επιτυχημένος θεσμός των Ενόπλων Δυνάμεων.

Διαδώστε το

ΑΠΟΨΗ

slider

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ enoplos.gr ΣΤΟ E-MAIL ΣΟΥ ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!