ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Αμερικανικό Πεντάγωνο: «Θα μπούμε στη Βόρεια Κορέα με χερσαία εισβολή - Είναι η μόνη λύση»!

Διαδώστε το

Εντείνεται επικίνδυνα η ένταση ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Βόρεια Κορέα αφού για  πρώτη φορά το αμερικανικό Πεντάγωνο έκανε λόγο για την ανάγκη «εισβολής στη Βόρεια Κορέα» προκειμένου να ελεγχθεί, όπως είπε, το πυρηνικό οπλοστάσιο της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα ανώτατος αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου, δήλωσε ότι ο μόνος τρόπος για να εξουδετερωθεί το πυρηνικό οπλοστάσιο της Βόρειας Κορέας είναι οι ΗΠΑ να πραγματοποιήσουν χερσαία εισβολή όπως ήταν  η χαρακτηριστική έκφραση που χρησιμοποίησε.

 «Ο μόνος τρόπος για να εντοπίσουμε και να καταστρέψουμε με απόλυτη βεβαιότητα όλα τα όπλα μαζικής καταστροφής της Βόρειας Κορέας είναι μέσω εισβολής στο έδαφος», δήλωσε ο αντιναύαρχος Michael J. Dumont αναπληρωτής επικεφαλής του μικτού γενικού Επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Τα όσα ανέφερε ο Dumont περιέχονται σε επιτολή που απέστειλε σε Αμερικανούς γερουσιαστές οι οπίοι ρωτούσαν για τις εκτιμώμενες απώλειες σε περίπτωση ένοπλης σύρραξης στην κορεατική Χερσόνησο στην οποία θα περιλαμβάνεται και χρήση πυρηνικών όπλων.

Ο Αμερικανός αντιναύαρχος δήλωσε ακόμη πως λεπτομερής έκθεση σχετικά  με την ικανότητα των ΗΠΑ για την αποτροπή χρήση πυρηνικών όπλων από την Βόρεια Κορέα αλλά και για να   καταστραφεί το πυρηνικό της οπλοστάσιο είναι θέμα που θα πρέπει να γίνει αντικείμενο απόρρητης ενημέρωσης.

Στην ίδια επιστολή του ο Dumont ανέφερε πως η Βόρεια Κορέα ενδέχεται να χρησιμοποιήσει και βιολογικά όπλα, εκτός από πυρηνικά, και αυτό σε αντίθεση με τις υποχρεώσεις της Βόρειας Κορέας που απορρέουν από την συμμετοχή στην συνθήκη για Βιολογικά και Τοξικά όπλα.

«Η Βόρεια Κορέα έχει την ικανότητα να χρησιμοποιήσει χημικούς ή βιολογικούς παράγοντες μέσω όπλων όπως πυροβόλα», εάν και το ερώτημα όπως είπε στο αν θα το κάνει «παραμένει ανοικτό».

Σε απάντησή τους στην επιστολή του Αμερικανού αντιναύαρχου οι 16 Γερουσιαστές αποκάλεσαν την προοπτική «εισβολής στο έδαφος της Βόρειας Κορέας» ιδιαίτερα ανησυχητική.

«Το γενικό Επιτελείο επιβεβαίωσε ότι ο μόνος τρόπος για να καταστρέψουμε το πυρηνικό οπλοστάσιο της Βόρειας Κορέας είναι μέσω εισβολής. Αυτό είναι βαθιά ανησυχητικό και μπορεί να οδηγήσει σε απώλειες εκατοντάδων χιλιάδων ή και εκατομμυρίων θανάτων μόνο κατά τις πρώτες ημέρες του πολέμου», έγραψαν πιο συγκεκριμένα.

Αυτές οι εκτιμήσεις των Αμερικανών Γερουσιαστών βασίζονται σε πρόσφατη έκθεση του Κογκρέσου: "Ακόμη και αν η Βόρεια Κορέα χρησιμοποιήσει μόνο συμβατικά όπλα οι εκτιμήσεις αναφέρουν απώλειες της τάξης μεταξύ 30.000 και 300.000 θανάτων μόνο τις 5 πρώτες ημέρες της σύρραξης", έλεγε η έκθεση τονίζοντας το γεγονός της ικανότητας της Βόρειας Κορέας να εξαπολύει περίπου 10.000 βλήματα και ρουκέτες πυροβολικού το λεπτό(!) εναντίον της Σεούλ.
pronews.grΔιαδώστε το

ΔΙΕΘΝΗ

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ