ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Ακόμα εγκλωβισμένοι οι αξιωματικοί της ΕΦ στο Ισραήλ...Τι συμβαίνει;

Διαδώστε το

Κυριάκος Πενηνταέξ

Εγκλωβισμένοι στο Ισραήλ παραμένουν, από την Πέμπτη,   αξιωματικοί της Εθνικής Φρουράς,  λόγω βλάβης στο σκάφος που θα τους μετέφερε στην Κύπρο.

Πρόκειται για μέλη αποστολής επίλεκτων μονάδων, που ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους, στο πλαίσιο κοινής άσκησης των δύο χωρών.

Συγγενείς των αξιωματικοί καταγγέλλουν στο ΣΙΓΜΑ, ότι πέρασαν τέσσερεις μέρες και ακόμα δεν γνωρίζουν πότε θα επιστρέψουν.

Να αναφερθεί ότι σύμφωνα με έγκυρη πηγή από το Υπουργείο Αμυνας, οριστικοποιήθηκε ότι η επιστροφή των αξιωματικών από το Ισραήλ αναμένεται να γίνει το πρωί της Τρίτης. Σύμφωνα με την ίδια πληροφόρηση, Υπουργείο Άμυνας και Ισραηλινές Αρχές, συμφώνησαν την επιστράτευση στρατιωτικού αεροσκάφος της γειτονικής χώρας.

Να θυμίσουμε ότι μέλη αποστολής επίλεκτων μονάδων της Εθνικής Φρουράς παραμένουν, από την Πέμπτη, εγκλωβισμένοι στο Ισραήλ.
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του ΣΙΓΜΑ, η καθυστέρηση στην επιστροφή τους, προέκυψε λόγω βλάβης στο σκάφος που θα τους μετέφερε στην Κύπρο.

Το περιστατικό κατήγγειλαν στο  σταθμό μας συγγενικά πρόσωπα των στρατιωτικών.
Σύμφωνα με αρμόδια πηγή του ΥΠΑΜ: «Οι αξιωματικοί ήταν προγραμματισμένο να επιτρέψουν με σκάφος της Εθνικής Φρουράς, αλλά αυτό δεν έγινε κατορθωτό λόγω βλάβης».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εκτός από τους δέκα περίπου αξιωματικούς που ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους την περασμένη Πέμπτη, βρίσκονται στο Ισραήλ και άλλες επίλεκτες μονάδες της Εθνικής Φρουρας, οι οποίες συνεχίζουν την εκπαίδευσή τους.
Η κοινή στρατιωτική άσκηση με την ελίτ του Ισραηλινού Στρατού, την ομάδα Egoz , άρχισε στις 21 Οκτωβρίου.

Σημειώνεται, ότι την άσκηση παρακολούθησε, την περασμένη βδομάδα και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, ο οποίος επέστρεψε στην Κύπρο με ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς.


ΠΗΓΗ: sigmalive.comΔιαδώστε το

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

slider

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ enoplos.gr ΣΤΟ E-MAIL ΣΟΥ ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!