BREAKING NEWS
latest

20 Νοεμβρίου, 2017

Το όπλο, δεν είναι αξεσουάρ της Στολής μας !!!!


Του Αντιναυάρχου εα Κώστα Βουλγαράκη

Με λυπεί αφάνταστα, πικραίνομαι, οργίζομαι και απογοητεύομαι, όταν διαπιστώνω ότι υπάρχουν άνθρωποι, που έζησαν επί χρόνια, που διαχειρίστηκαν από τη θέση τους καταστάσεις, που υπηρέτησαν επί δεκαετίες τα καθήκοντα τους και στο απόγειο της ωριμότητας της καριέρας τους ή ακόμα και ολοκληρώνοντας την (ευδοκίμως μάλιστα), διαπιστώνεται ότι τελικά ….. αυτοί ήλθον, είδον και απήλθον, όλο αυτό το διάστημα, χωρίς να έχουν κατανοήσει τα απλά και αυτονόητα, χωρίς να αντιλαμβάνονται ποιο τελικά ήταν το καθήκον και η υποχρέωση τους, χωρίς ποτέ να μπούνε στον κόπο, χωρίς να νιώσουν την ευθύνη, να διαβάσουν ή και να ρωτήσουν να ενημερωθούν για τα καθήκοντα τους, που ΟΦΕΙΛΑΝ να γνωρίζουν καλά και να εκτελούν τέλεια!!

Πολύ φοβάμαι, ότι πολλοί είναι αυτοί, που φοβούνται, που δεν νιώθουν ικανοί, που δεν γουστάρουν να εκτελέσουν τα καθήκοντα τους …. και έτσι κρύβονται επικαλούμενοι άγνοια και ασάφεια εντολών ή και έλλειψη/κενά θεσμικού πλαισίου!! Είναι αυτή η νοοτροπία του «δημοσιο-υπαλληλάκου», που πάντα με οργή κατηγορούσα και πάντα προειδοποιούσα τους συναδέλφους υφιστάμενους μου, ώστε μη τυχόν και διαπιστώσω τέτοια συμπεριφορά, στο χώρο ευθύνης μου!!

Λυπάμαι αλλά αγανακτώ σήμερα, να ακούω «συναδέλφους» (σε εισαγωγικά, πλέον), που έχουν αμφιβολίες και ενστάσεις, στα απλούστατα, στα αυτονόητα …. και στα ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ καταγεγραμμένα «Καθήκοντα του Σκοπού»!!! 

Είναι παντελώς τρελό, ανήκουστο και απαράδεκτο, συνάδελφοι στρατιωτικοί, να έχουν αμφιβολίες και ενστάσεις, στο πως έπρεπε να ενεργήσουν, τι έπρεπε να πράξουν οι «Σκοποί Πύλης» του Στρατοπέδου Παπάγου, στην περίπτωση ….. της ΕΙΣΒΟΛΗΣ του Ρουβίκωνα, στο Στρατόπεδο (στο Στρατόπεδο λέμε και όχι στο Γραφείο του Υπουργού πολιτικάντη)!! Οι Ρουβίκωνες εισέβαλλαν στο Στρατόπεδο και ΟΧΙ στο Υπουργείο των Καμμένου-Βίτσα!!! 

Οι "συνάδελφοι" αυτοί, επικαλούνται ανοησίες του τύπου ….. «μα δεν υπήρχαν ποτέ, σαφείς εντολές, πως ενεργεί ο Σκοπός» …… «και αν κάνει και πότε κάνει χρήση του όπλου του ο Σκοπός» ….. «έχει ή δεν έχει δικαίωμα συλλήψεων ο Σκοπός» ….. «την ασφάλεια του Στρατοπέδου, εξωτερικά, εσωτερικά, από πάνω και από κάτω, την έχει η Αστυνομία, η Πυροσβεστική, εκείνος, ο δείνας ή και ο φούφουτος»!!!! ΕΛΕΟΣ πια στην ανοησία των άχρηστων, ΕΛΕΟΣ πια στο καθεστώς των ανίκανων, που προσπαθούν να μας κάνουν να αμφιβάλλουμε, ακόμα και για τα αυτονόητα, ακόμα και για την πραγματικότητα, ακόμα και γι’ αυτά που μάθαμε, που σπουδάσαμε, που εκπαιδευτήκαμε και γι’ αυτά, που μάλλιασε η γλώσσα μας, να διδάσκουμε σε κάτι τέτοια ντουβάρια!! Δεν μιλώ τυχαία και θα μπορούσα να δώσω πολλά τέτοια παραδείγματα και εμπειρίες που συνάντησα, που είδα, που αντιμετώπισα, που χάρηκα και οργίστηκα!!
Λοιπόν!! Τα καθήκοντα του Σκοπού, είναι το πρώτο πράγμα που μαθαίνει, οποιοσδήποτε φορά Στολή (Στολή που τη σέβεται και την τιμά όμως). Αυτά είναι καταγεγραμμένα σ’ ένα πλήθος από Εγκόλπια, Κανονισμούς, Διαταγές, διδάσκονται, εκπαιδεύεσαι σ' αυτά και τα εκτελείς άπειρες φορές!! ΟΛΟΙ τα εκτελούμε, αλλά …. η διαφορά φαίνεται, σ’ αυτή τη μια-δυο φορές, που θα χρειαστεί να φτάσεις …. στην ακραία εφαρμογή της δικαιοδοσίας σου!!
Να επισημάνω ότι …. «Σκοπός» είναι και ο Φαντάρος στο απομακρυσμένο Φυλάκιο, Σκοπός είναι και το κινητό Περίπολο, Σκοπός είναι και το Πλοίο που περιπολεί στο Αιγαίο, το αεροσκάφος σε πτήση ετοιμότητας και αλίμονο μας, αν όλοι αυτοί δεν ξέρουν το καθήκον τους, αν έχουν αμφιβολίες και αν θέλουν ….. να έχουν πάντα δίπλα τους, τον Αρχηγό τους, για να τους λέει στο αφτί και να τους δείχνει, τι πρέπει να κάνουν κάθε φορά!! 

Με τέτοια μυαλά, οι Τούρκοι και οι Τρομοκράτες, θα μπούνε στην Αθήνα και αυτοί θα ρωτούν ακόμα, αν θα πρέπει να τους εμποδίσουν, να τους συλλάβουν ή και να τους ρίξουν!!!
Για να μην μακρηγορήσω με τα καθήκοντα του Σκοπού, θα τονίσω μόνο ότι …. «αυτός ενεργεί με τη δικαιοδοσία του Αρχηγού του και οφείλει να εξασφαλίσει με κάθε τρόπο την ασφάλεια του χώρου, του Στρατοπέδου, της Μονάδας, της Χώρας του, από κάθε ΕΙΣΒΟΛΕΑ …. χωρίς να κοιτά τη στολή, την ιδιότητα και τον λόγο που αυτός εισβάλει, παράνομα και βίαια»!! 

Ασφαλώς και αν έχει χρόνο, ενημερώνει, προειδοποιεί και σημαίνει ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ!! Αν όμως δεν έχει χρόνο, ενεργεί ΑΜΕΣΑ, με κάθε τρόπο για την εξουδετέρωση του και με τελευταίο ασφαλώς τρόπο, με τη χρήση του όπλου του και την καταστροφή του!! ΝΑΙ, το όπλο σε έσχατη ανάγκη, αλλά το όπλο δεν το κρατά ο Σκοπός σαν αξεσουάρ, για φιγούρα!!
Για το τελευταίο «συμβάν» με την εισβολή του Ρουβίκωνα στο Στρατόπεδο Παπάγου, είμαι βέβαιος ότι υπήρχαν πολλοί τρόποι, διαφορετικής αντίδρασης της Φρουράς, ώστε αυτοί οι χέστες Αναρχο-ακτιβιστές, να μη ξανατολμήσουν να πλησιάσουν την περιοχή αυτή και σε τελική ανάλυση, να τους έχουν συλλάβει όλους και μετά ….. ας τους παρέδιδαν να τους χτυπούσαν στα κεφάλια τους ….. αυτοί ακριβώς που τους έστειλαν εκεί!!!

Η Φρουρά, έχει εντολές και δικαιοδοσία σύλληψης, οποιουδήποτε εισβάλλει σε Στρατόπεδο και τώρα μάλιστα που συγκροτήθηκε η Στρατονομία, υπάρχει και το ανάλογο Θεσμικό πλαίσιο συλλήψεων και αποτροπής, πριν ακόμα εισέλθουν σε αυτό. 

Η Στρατονομία έχει πλέον δικαιοδοσία Αστυνομικού Οργάνου!!
Σε κάθε περίπτωση ...... καλύτερα να ντρέπονται αυτοί, παρά να ντρεπόμαστε εμείς!!
Καλύτερα να σε κατηγορούσαν για υπερβάλλοντα ζήλο στο καθήκον σου, παρά να σε που δειλό, άβουλο και βλάκα, ανάξιο να υπερασπίσεις τη Μονάδα και την Πατρίδα σου!!

Ντροπή για όσους δεν το καταλαβαίνουν!!!! Απλά είναι …. επικίνδυνοι!!!« PREV
NEXT »