ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΠΕΤΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΙΜΙΑ

Διαδώστε το

Το τουρκικό ελικόπτερο που πραγματοποίησε υπερπτήσεις το πρωί της Παρασκευής πάνω από την περιοχή των Ιμίων κατέγραψε σε βίντεό της η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Η Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης βρισκόταν στο σημείο προκειμένου να συνδράμει στις προσπάθειες εντοπισμού και διάσωσης προσφύγων που επέβαιναν σε ξύλινο σκάφος που βυθίστηκε στην περιοχή της Καλολίμνου. 

Μάλιστα η Τουρκία προχώρησε μέσα σε λίγες ώρες σε δύο προκλήσεις στα Ιμια.

Η πρώτη σημειώθηκε στις 07:59 όταν ένα τουρκικό πολεμικό ελικόπτερο AB-412 πραγματοποίησε υπέρπτηση στα 30 μέτρα πάνω από τα Ιμια, ενώ στη συνέχεια βγήκε από το FIR Αθηνών.

Λίγες ώρες αργότερα στις 9:41 σημειώθηκε η δεύτερη πρόκληση όταν ένα ελικόπτερο τύπου Augusta Bell τουρκικό ελικόπτερο πραγματοποίησε υπερπτήση στα 260 μέτρα πάνω από τα Ιμια και στη συνέχει εξήλθε του FIR Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις δύο τα ξημερώματα της Παρασκευής ένα ελληνικό Super Puma ξεκίνησε πτήσεις πάνω από τα Ίμια και την Καλόλιμνο προκειμένου να βοηθήσει στις έρευνες για τη διάσωση των προσφύγων.

Το πρωί της Παρασκευής, η Άγκυρα ξεκίνησε παράλληλη επιχείρηση διάσωσης κοντά στο σημείο που έκαναν έρευνες τα ελληνικά μέσα και γύρω στις 7 το πρωί απέστειλε δύο μαχητικά τύπου F-16 τα οποία παρενόχλησαν το ελληνικό Super Puma.

thinknews.gr/Διαδώστε το

Θέλεις τα νέα του enoplos.gr στο E- mail σου? ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!